În sfârşit, Gara Deva îşi va schimba înfăţişarea

03 gara devaOana Mihnea

Proiectul derulat de CFR pe fonduri europene pentru reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră-Curtici-Simeria, care cuprinde amenajarea unui pasaj auto şi a două pasarele în municipiul Deva, mai aduce şi alte schimbări importante. Odată cu acest proiect, şi Gara Deva va fi modernizată, după ani buni în care nu s-a mai investit nici un ban aici.
Potrivit datelor furnizate de Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR, proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 iar în prezent se află în procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractelor. Astfel, în staţia CF Deva este prevăzută consolidarea şi reabilitarea clădirii de călători şi mărirea gradului de rezistenţă la acţiuni seismice, al gradului de siguranţă şi confort în exploatare, precum şi siguranţă la incendiu.
Gara va avea un peron în faţa clădirii de călători şi peroane intermediare protejate cu copertine metalice. Va exista o pasarelă pietonală metalică, închisă cu panouri de policarbonat compact şi table de aluminiu prevopsit, dotată cu scări şi lifturi pentru accesul la peroane. De asemenea, trecerea la nivel din zona gării va fi desfiinţată şi va fi înlocuită cu o pasarelă pietonală deschisă, care va traversa liniile de cale ferată.
Lucrările vor începe imediat ce procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de lucrări va fi încheiată. Durata de execuţie a lucrărilor este de 36 de luni din momentul semnării contractului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.