Sport

În război cu arbitrii

11 x 1 marian muntean

Ciprian Marinuţ

Marian Muntean (foto), finanţatorul echipei Cetate Deva, a vrut să scoată echipa de pe teren în minutul 28 al partidei cu U. Cluj, din cauza deciziilor tendenţioase ale fluieraşilor Iliescu şi Manea (Bucureşti).
Handbalistele de la Cetate Deva s-au bătut ca leoaicele în meciul, din deplasare, cu U. Cluj, dar au fost învinse, scor 30-28 (17-13), din cauza deciziilor tendenţioase ale arbitrilor, deşi meritau măcar un egal.

Echilibru rupt
Partida a stat sub semnul echilibrului, iar diferenţa pe tabelă au făcut-o deciziile arbitrilor. U. Jolidon a început ceva mai bine, iar după 11 minute, clujencele conduceau cu 8-5. „Cetate“ a replicat prompt şi s-a apropiat la un singur gol, 12-11, în minutul 19. Finalul reprizei a fost marcat de incidente, iar U. Cluj s-a desprins la patru goluri diferenţă. „De când a început meciul, cei doi arbitrii ne-au tocat cu decizii ciudate şi eronate. Au lăsat jocul foarte liber, iar clujencele au împărţit la pumni ca la box. Pe finalul reprizei, am contestat o fază la care în loc de şapte metri pentru noi au dictat forţare. Am primit gol pe contraatac şi mi-au dat cartonaş galben, pentru proteste. A urmat o eliminare de două minute, inventată pentru o jucătoare de la noi şi atunci am vrut să scot echipa din teren. Meciul a fost întrerupt cinci minute, iar la reluare eu am primit cartonaş roşu”, a spus Marian Muntean, finanţatorul echipei Cetate.

Aplaudaţi de public
Fără „dirijor” pe banca tehnică, Cetate a reuşit o repriză secundă bună, dar n-a putut totuşi să se apropie la mai puţin de două goluri diferenţă şi a pierdut cu 30-28. „La pauză, am sunat la FRF şi am vorbit cu şeful arbitrilor. Acesta mi-a cerut să păstrez echipa în teren. M-am sfătuit şi cu alţi oameni de handbal şi am înţeles că nu am ce face. Fluieraşii ne-au tocat şi după pauză, iar pe mine pentru proteste m-au trimis din primul rând al tribunei, în rândul cinci. Mai lipsea să mă dea afară din sală. O să le fac raport, întrucât aceşti domni nu au ce căuta în handbal. Poate ar trebui să încerce la sumo, unde fizicul îi recomandă. Indiferent însă dacă vor fi suspendaţi sau nu, rezultatul din teren nu se echimbă”, a spus Muntean. În ciuda eşecului, patronul devean spune că handbalistele de la Cetate merită felicitări. „Am fost surprins să fiu felicitat după meci de mai mulţi spectatori care au recunoscut că meritam un egal. Felicit şi eu echipa pentru dăruire şi pentru că au jucat mai bine decât în meciul cu Oţelul. Sper să continue la fel”, a spus finanţatorul de la Cetate.

U Jolidon Cluj – CSM Cetate Deva 30-28 (17-13)
„U“ Jolidon: Vintilă – 13, Chintoan – 6, Oltean – 3, Paraschiv – 2, Dincă – 2, Crap – 2, Joldeş – 1, Brânzan – 1.
Cetate Deva: Cartaş – 16, Toth – 5, Moise – 2, Nikolic – 2, Bardac – 1, Garipova – 1, Trană – 1.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura