Au împuşcat porumbeii voiajori

02 porumbelu mort

Nicolle Ebner

Nouă vânători, membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Hunedoara, au omorât şi rănit, cu sânge rece, mai mulţi porumbei voiajori ai columbofililor din localitatea Cristur. Unul dintre vânători nu a mai putut fugi şi a fost prins de către sătenii furioşi, iar în tolba acestuia a fost găsită şi dovada masacrului: un porumbel împuşcat cu alice în piept şi căruia îi fusese rupt capul, astfel încât să poată fi mâncat.

Cu porumbelul mort în tolbă
Ieri după-amiază, mai multe rafale de arme i-au scos din case pe majoritatea locuitorilor din Cristur. Panicaţi, oamenii au încercat să afle despre ce este vorba. Nu le-a fost prea greu, pentru că, la vreo 150 de metri de şirul de case de la marginea localităţii, pe terenul de fotbal, nouă vânători dispuşi într-un areal de vreo 30 de metri pătraţi, trăgeau de zor în stolul de porumbei voiajori aparţinând columbofililor din Cristur.
Călin David, Gelu Furca şi Raul Rusu au împreună 150 de porumbei voiajori, pe care-i iubesc ca pe ochii din cap, mai ales că au reuşit, cu multă răbdare şi bani, pe unii dintre ei să-i pregătească pentru concursurile internaţionale. Ieri după-amiază, bucuroşi de timpul frumos de afară, cei trei columbofili au dat drumul porumbeilor să-şi facă siesta şi să zboare câteva minute în libertate. Zborul voiajorilor a fost curmat de vânătorii care, de fapt, conform autorizaţiei ACB 97262/6.11.2009, pentru fondul de vânătoare nr. 28, în data de 8 noiembrie, aveau voie să vâneze maximum 10 fazani, cinci vulpi şi 10 coţofene. Se vede treaba că, dacă n-au reuşit să împuşte nici măcar o coţofană, trupa de vânători s-a apucat să tragă după porumbeii oamenilor din sat.
Furioşi, sătenii au tăbărât pe vânătorii care au luat-o la goană ca să-şi scape spinarea de scărmăneală. „Când am ajuns, încă mai trăgeau. Erau vreo 9-10 şi trăgeau în stolul de porumbei care zbura deasupra lor”, povesteşte Călin David, columbofilul care a avut neşansa să-şi găsească unul dintre porumbei, decapitat, în tolba lui Gheorghe Jude, vânătorul care nu a mai apucat să fugă. „Porumbelul era pregătit pentru cină. I-a rupt capul ca să i se scurgă sângele din corp şi să poată fi mâncat. Îmi venea să-l omor pentru ceea ce a făcut”, spune Călin David.

Ei zic că n-au încălcat legea
„Vânătorii nu au încălcat nici o lege, deoarece conform normativelor, au dreptul să tragă cu puşca dacă sunt la o distanţă de 200 de metri de ultima casă locuită”, susţine Florin Bînţu, organizatorul vânătorii de ieri. „De 20 de ani, vânaţi pe terenurile noastre. Trageţi în orice. În câinii şi pisicile de pe proprietăţile noastre, şi nimeni nu vă face nimic. De data asta, v-am prins asupra faptului”, i-a răspuns acestuia Ioan David, un alt martor. Sătenii au chemat imediat poliţia care a şi început cercetările, la faţa locului, după care vânătorul prins de săteni şi organizatorul partidei de vânătoare au fost duşi la Poliţia Deva pentru audieri. În total, au fost adunate 70 de cartuşe goale care au fost trase, potrivit martorilor, în jumătate de oră, iar până la căderea nopţii, s-a constatat că au fost omorâţi trei porumbei. Doi au fost răniţi, însă au reuşit să ajungă înapoi acasă, iar cinci sunt lipsă. Pierderea este enormă pentru că numai un columbofil ştie ce înseamnă să-ţi moară, sub priviri, porumbelul care întotdeauna abia aşteaptă să se întoarcă la stăpânul lui, şi de la distanţe de peste 1.000 de km.

73 de comentarii la „Au împuşcat porumbeii voiajori

 • 9 noiembrie 2009 la 0:46
  Permalink

  Ce stire penala

 • 9 noiembrie 2009 la 11:17
  Permalink

  Da, stirea este penala, sint curios ce vor face autoritatile cu asemenea animale inzestrate cu ratiune.Personal detest vinatoarea pentru ca nu pot intelege placerea unora de a ucide animale care nu le-au facut nici un rau.Este deja de notorietate faptul ca se ewlibereaza o autorizatie pentru o anumita categorie de vinat apoi in realitate in teren se trage in orice ca si in cazul de fata. Mai mult tot la Cristur in toamna anului trecut si pe parcursul anului curent vulpile au golit jumatate din cotetele din sat iar multi cetateni au renuntat sa mai infiinteze culturi de porumb si cartofi din cauza hoardelor de mistreti din ce in ce mai numerosi si mai indrazneti. Si in conditiile aste se vineaza porumbeii domestici, ce mai…., tara lui papura voda !!

 • 9 noiembrie 2009 la 16:39
  Permalink

  bla bla bla…. o poveste indrugata de taranii aceia si dezvoltata de presa …. tipic romanesc!!! in lipsa de articole ce sa scrieti si voi :-?? ! ”va multumim ca existati, ce ne-am face noi fara voi?”

 • 10 noiembrie 2009 la 0:04
  Permalink

  asai-i bai,daca va plictisiti trageti in porumbei,la fel si escrocii de BRACONIERi ,bah jigodiilor lasati porumbeii sa zboare fmm de depravati`

 • 10 noiembrie 2009 la 8:04
  Permalink

  S-au terminat subiectele?? Mare crima: nici daca ar fi fost impuscat un om, nu era atata tam-tam ! Sunteti penibili cu porumbeii astia.Dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere !

 • 10 noiembrie 2009 la 11:59
  Permalink

  too good fr you… da mai articolul e prea bun pentru tine!

 • 10 noiembrie 2009 la 19:00
  Permalink

  Sa le ia armele la fraieri si sa plateasca porumbeii cu varf si indesat sa se sature de puscat pasarile oamenilor

 • 10 noiembrie 2009 la 19:06
  Permalink

  Bine zice Raul !! Si barbu pizdi mai date in fam mati nuti comvine dute in cristosu mati de rata nu mai comenta aiurea ratatu draq !! Sa le ia permisu si nui mai lasa sa vanzeze ! Plus ca sunt si maroti care au spus ca au cazut alicele pe ei in curte !! Si mai si comeneaza vanatori astia, daca nu erau vinovati de ce au fugit de acolo cu masinile !!

 • 10 noiembrie 2009 la 19:08
  Permalink

  Si au mai tras si 70 de cartuse si au impuscat 3 porumbei si 1 fazan cu 70 de cartuse !! Si bai barbule tata hai in cristur ca iti demonstrez ca nu mai pleci pe picioare de aiea !!

 • 10 noiembrie 2009 la 20:00
  Permalink

  pestele mic nu-l inghite niciodata pe cel mare!!!! asa ca tocanita iasa din porumbeii vostrii!!!!! =))) =)))

 • 10 noiembrie 2009 la 21:41
  Permalink

  hunter man tu nu sti cati bani baga uni oamnemi im accesti porumbei !! mai uitate si u pe net si mai citeste cate cv asa ca nu ne lua pe noi cu dumele tale cois ca iti arat un porumbel de nu valoreaza viata ta cat valoreaza porumbelu ala !!

 • 10 noiembrie 2009 la 23:15
  Permalink

  Cred ca le-au luat cognacul de la gura copiilor! Au trimis porumbeii aia sa manance de pe camp, sa se ingrase, sa faca proprietarii lor tocanite din ei.

  Dar cand e prins cate un columbofil cu capcana pentru ulii, cum este ??

 • 10 noiembrie 2009 la 23:16
  Permalink

  Pricope Robert, pari columbofil, dupa vocabular !

 • 10 noiembrie 2009 la 23:18
  Permalink

  panciuc edy mane capcana pt huli o pun oameni ca sa prinda ulii sai nu le mai prinda porumbei dar aratami pe cnv care o pus sau cunosti pana atuncea nu avem ce vb !!

 • 10 noiembrie 2009 la 23:53
  Permalink

  pricop tata…. te cumapar cu tot cu colivia ta cu porumbei…..lasa vrjelile…. pasarile se platesc si gata!!! ce va isterizati asa ca salbatici frate???

 • 11 noiembrie 2009 la 8:42
  Permalink

  Pai de aia au dat drumul la porumbei in salbaticie?? Sa scoata si ei un ban pe ciorile alea cu inel, care cica vin de la 1000 km. acasa? Pai asta nu e chin pentru bietele pasari, sa-ti bati joc de ele, sa-i duci inchisi in custi la sute si mii de km, apoi sa te lauzi ca tu esti castigatorul?? Ca le-ai dat o mana de cucuruz sa manance, daca le-ai dat-o si pe aia? Sa nu-mi spuneti ca va pricepeti si la genetica???Pricope, faci columbofilii de rusine, frumos ai invatat sa vorbesti.

 • 11 noiembrie 2009 la 16:02
  Permalink

  barubule nu mai vb aiurea tiam vi in cristur si discutam nabu draq !!

 • 12 noiembrie 2009 la 11:14
  Permalink

  Barbule du-te si f… o buha mare si mai citeste si tu cite ceva ca esti tare pe dinafara!

 • 13 noiembrie 2009 la 0:11
  Permalink

  domnu Barbu daca la 200m de casa matale e salbaticie
  asta nu inseamna ca toti oameni stau in jungla.
  Sti sa ti un porumbel in mina ?de hranit nici nu incape vorba,
  si mai lasane cu genetica.Vezi de treaba ta

 • 13 noiembrie 2009 la 0:44
  Permalink

  Deci domnilor vanatori sau cei ce isi bat joc de crescatorii de porumbei, poate aveti si voi rolul vostru in natura, sa faceti selectia intre animalele salbatice, dar nu inteleg ce aveti cu porumbeii…..dak ajung sa mearga pe camp mor oricum, pt k in ziua de azi aproape toti cei ce seamana cereale le trateaza, si porumbeii oricum mor. V-at gandit vreodata cum ar fi dak unuia dintre acei vanatori i-ar muri cainele impuscat asa aiurea de cineva?? Sigur nu!! pt k multi nu va ganditi k dak voua nu va place un lucru inseamna k nimanui nu ii place. Altii au platit bani grei pe acei porumbei, si kiar dak nu ar fi dat multi bani, tot sunt animalele lor si au valoare sentimentala.
  Si pt cei ce prind rapitoarele cu capcane sa ii bage la pushkrie, pt k nici aceia nu procedeaza corect pt k uliu sau soimul ia porumbeii care nu au o conditie fizica prea buna sau care sufera de vreo boala, nu pe cei sanatosi!
  Deci ar trebui sa va fie rusine, va certati k niste copii de 2 ani , k vezi doamne k el e vanator si ia apararea vanatorilor ….mai bine luati apararea celui care are dreptate dekt unuia kre e la fel ca tine si greseste , din cauza persoanelor k voi a ajuns romania asta unde a ajuns, pt k in loc sa tineti parte cui trebuie, tineti celora care va ajuta pe voi, sunteti niste EGOISTI!!!

 • 13 noiembrie 2009 la 0:59
  Permalink

  cine nu impartaseste aceasta pasiune sa-si tina gura! habar nu aveti cat suflet , timp si bani se consuma in acest minunat hobby.
  iar pentru cei care au tras fara nici o remuscare intr-un stol de pui de voiajori… sunt niste NEMERNICI!!!
  p.s.- cei ce doresc sa se apuce de acest hobby nobil ii indrum sa viziteze site-urile de profil de la noi din tara: www.porumbei.ro www.porumbel.net wwww.porumbeivoiajori.ro si nu in ultimul rand cel mai vizitat site de profil international www.pipa.be

 • 13 noiembrie 2009 la 1:00
  Permalink

  Care se face vanator nu are sentimente ,degeaba le expuneti lor asa ceva ,ca ei nu stiu cu ce se manaca , trebuie sa inteleaga fiecare ca ei sunt niste oameni imposibili ! ei merita soarta animalelor acelea pe care le impusca

 • 13 noiembrie 2009 la 10:02
  Permalink

  mah dar vanatori buni rau sunteti voi trageti dupa porumbei.habar nu aveti cat de greu se creste un porumbel .sunteti niste oameni fara valoare va place rau ciulamaua de porumbel? incercatio paia de ciuperci ca este mai sanatoasa

 • 13 noiembrie 2009 la 10:10
  Permalink

  Pt. barbu emil,hunter man, too good for nothing si alti ageamii, in special:oameni buni (sau,mai degraba, rai ca buni au ramas prea putini), inainte de a posta un comentariu pe un site public ar fi bine sa va documentati.Valoarea materiala a unor porumbei voiajori depaseste limitele imaginatiei voastre inguste.Pt. cunoscatori dau un exemplu:porumbelul columbofilului Robert Ben din Pas de Calais, care a avut timp de 5 ani clasari excelente la maratonul cu lansare de la Barcelona(aprox. 1100 km) a fost vandut in China pentru suma de 200.000 Euro(nu e greseala de scriere,se poate verifica pe www.pipa.be).Asa ca,hunter, nu stiu daca ti-ai permite sa platesti macar un fulg de 100 de euro din aripa lui.In S.U.A.,Belgia, Olanda, Franta sau orice alta tara civilizata pentru astfel de fapte se intra „la racoare”.Deci. hunter,daca esti vanator adevarat, concentreaza-te asupra vanatului=animale salbatice.Sunt mai greu de gasit si de surprins decat niste bieti porumbei care se antreneaza pe o arie limitata dar asta banuiesc ca e si „farmecul” vanatorii.
  Nu mai vorbim de valoarea sentimentala pe care o are un favorit pentru un om pasionat, oricare ar fi obiectul pasiunii sale.
  Cu sincera parere de rau pentru columbofilii din Cristur!

 • 13 noiembrie 2009 la 11:57
  Permalink

  ce sa le ceri ffff bun articolul mai ales pt columbofili

 • 13 noiembrie 2009 la 12:33
  Permalink

  Lasand la o parte partea sentimentala pe care majoritatea oamenilor nu o inteleg… daca iti impusca un individ porumbei care valoreaza 20-30 de milioane il bati cu patul pustii in cap pana-i sar ochii… data viitoare sa nu mai vada sa traga…

 • 13 noiembrie 2009 la 12:39
  Permalink

  Bai fratilor, sa se sesizeze ONG-urile de protectie a faunei din Romania, toti columbofili indoapa cu medicamente pasarile asa dupa ureche, majoritatea din ei sunt semianalfabeti si nici cunostinte de farmacologie sau veterinare nu au, dau medicamente dupa ureche, tot felul de vaccinuri, consacvinizari aiurea facute de ies muntanti din oua, incarca pasarile la concurs si le tin 24-48 uneori si 32 de ore inghesuite in masini(focare de infectie) insetati si nemancati dupa care ai lasa sa zboare si ei stau ca oligofrenii cu degetul in nas si cu ochii in nori sa le vina „campionii”, rog pe ziaristul Nicolle Ebner sa se sesizeze si sa cerceteze cele relatate de mine si sa vina si cu articole bine documentate referitoare la cercetorii- geneticieni semianalfabeti columbofili care si-au facut laboratoare de chinuit porumbeii.

 • 13 noiembrie 2009 la 13:28
  Permalink

  pentru toti incultii,precum : hunter man… mai taci dreacu din gura ca nu ai tu bani sa cumperi nici macar 2 porumbei buni da o ” colivie ” saracia dracu :))
  pacat ca niste nenorociti isi bat joc de munca oamenilor :((

 • 13 noiembrie 2009 la 14:30
  Permalink

  HUNTER MAN ESTI UN RETARDAT MINTAL CA POTI SA AFIRMI ACESTE LUCRURU DESPRE PORUMBEI SI COLUMBOFILI. EU SUNT COLUMBOFIL SI STIU CE INSEAMNA SA MUNCESTI IN FIECARE ZI CU ACESTI SPORTIVI, DA, AI VAZUT BINE PORUMBEII VOIAJORI SUNT SPORTIVI SI TRAIESC DUPA NISTE REGULI STRICTE ASA CA DACA ESTI INCULT DU-TE SI VANEAZA NISTE CAI VERZI PE PERETI…..

 • 13 noiembrie 2009 la 14:56
  Permalink

  atata prostie in capul vostru daca va ti intilni va ti omori pacat ca mai exista asemenea oamenii………greseala este omeneasca ….

 • 13 noiembrie 2009 la 16:39
  Permalink

  pt toti chibitii gen”barbu emil”,”hunter man”,”too good fr you” si alte elemente care gandesc la fel: santeti niste retardati! nu va duce mintea ca intr-o tara civilizata niciodata nu s-ar fi intamplat asa,numai in Romania unde niste inculti ca voi toata viata lor n-au alt tel decat sa bea,sa si sa se laude ce jmecheri sant. decat sa mai publicati comuri mai beti o bere si faceti o laba ca e mai sanatos pentru voi nu va mai stricati ochii cu cititul. Conform cu Legea nr 205/2004 art 6,alin 2 litera a faptele comise de vanatori se constituie ca fapte penale. La fel si comurile voastre se pot constitui ca infractiuni de instigare conf art25 si art29 din Codul Penal al Romaniei,asa ca daca aveti bunavointa sa va dati numele reale si ceva date de contact as fi bucuros sa va pot intocmi un dosarel penal. pana atunci numai bine si sa speram ca nu mai avem parte de asemenea fapte

 • 14 noiembrie 2009 la 0:33
  Permalink

  Sa ii bage la Barcea pe nesimtitii aia care au tras, mai ales pe cei 2vanatori care erau chiar din cristur si stiau ca sunt porumbeii oamenilor care participa la concursuri…..Sa ia si pielea de pe ei…. sa ii sprijinim cu totii pe acesti porumbari mai ales asociatia din care fac parte

 • 14 noiembrie 2009 la 8:51
  Permalink

  Hopa,hopa Penelopa ! Se spune ca nici tatal lui David Calin n-ar fi strain de problema . Am auzit ca ar fi fost si dumnealui vanator, dar calcand stramb, a ramas fara puscoci. Ba mai mult, ar fi fost si paznic de vanatoare. Se zice ca ar fi vrut sa ia pusca cu forta de la un vanator , ori asta-i treaba nasoala rau. Exista dosare si probe ca ar fi fost chiar prins cu pusca clandestina acu cativa ani. Concluzia este ca se urmarea de mult o provocare, mai ales ca se cunosteau cu vanatorii din Cristur.

 • 14 noiembrie 2009 la 9:11
  Permalink

  Si daca nu i Baga la Barcea dar macar se la ia armele sau macar permisu , ca daca nu le face acuma nimic pote vor trage si a 2 oara dupa porumbei !! Si la cei 2 vanatori din cristur ar trebui trasa o mama de bataie mai ale ca unul dintre ei Ienasal a mai sarit si cu gura !!

 • 14 noiembrie 2009 la 13:46
  Permalink

  niste nenorociti.lasati fara arme.si la parnaie cu ei.

 • 15 noiembrie 2009 la 19:32
  Permalink

  AJUTATINE, vanatorii sunt oameni influenti si incearca sa „ingroape”
  cazul,unul dintre ei fiind politist. VA RUGAM SA NE SPRIJINITI pt k astfel de probleme sa nu mai apara

 • 16 noiembrie 2009 la 22:09
  Permalink

  Va certati ca niste copii de @ ani
  in locul lor o pedeapsa sa ii lecuiasca
  ii poate vinde cu cat vrea omul respectiv
  pedeapsa maxima caci pasarile se platesc
  fie cas cele mai rele fie cas cele mai bune

 • 17 noiembrie 2009 la 20:52
  Permalink

  pt barbu:du-te ma in mortii matii de jeg, de ce iti dai cu parerea daca habar n-ai ce inseamna columbofilia; gunoi ordinar ce esti.

 • 17 noiembrie 2009 la 20:58
  Permalink

  vanatorii sa traga dupa ce sunt autorizati nu dupa pasarile oamenilor; trebuiesc luate masuri pt ca mai exista precedente.R

 • 19 noiembrie 2009 la 10:10
  Permalink

  B George de ce nu-ti vezi tu de treburile tale, ce are una cu alta?

 • 19 noiembrie 2009 la 18:27
  Permalink

  sa o s…ga de vinatori m…ti

 • 21 noiembrie 2009 la 13:12
  Permalink

  deci acel david a cam scufundato de data asta….. arma clandestina, fost paznic de vantoare, certat cu legea….de data asta a frecato rau de tot!!! deposedare de bunuri, lovituri, a tras de arma omului…. cam greu sa te mai scoti fratica!!!! cat de prostanii aia de porumbei….se platesc si cu asta basta!!!

 • 22 noiembrie 2009 la 13:20
  Permalink

  frate,voi nu stiti ce inseamna un porumbel pt mn…dak imi ia uliul 1 porumbel imi pare rau de el 3 zile dak as vedea un vanator tragand dupa porumbei as trage si eu dupa el sa vada km e…asa k cei nepasionati de acest sport sa-si tina ciocu ala de papagali

 • 24 noiembrie 2009 la 10:46
  Permalink

  Hunter man, bati cimpii, se pare ca ai fost de fata deci si tu ai tras in porumbei, ar fi bine sa fie lucrurile asa simple cum crezi tu numai ca nu e deloc asa. Sigur porumbeii se pot plati insa te asigur ca latura penala a faptei voastre nu se poate.Pe de alta parte incercati sa faceti conexiune intre un incident provocat tot de voi, il amplificati, ii dati o alta semnificatie si-l sustineti, voi toti cei zece nebuni mincinosi insa uitati ca de fata au fost mai multi martori decit voi, s-au facut fotografii si la urma urmelor nu incercati sa santajati columbofilii pagubiti cerindu-le sa renunte la plingere in schimbul renuntarii la un presupus dosar penal inventat de voi. E si asta O POVESTE VINATOREASCA de care rid toate curcile de la Cristur, sigur numai acele pe care inca nu le-ati impuscat voi!

 • 24 noiembrie 2009 la 13:00
  Permalink

  Buna ziua

  Domnilor dl David Calin este un impostor care doreste bani, un alcoolist notoriu care pe vremea cand era student la Timisoara a organizat parade Gay imbracanduse in femeie in camin pe fondul consumului excesiv de bauturi alcoolice la un momendat cineva a sezizat politia iar particpantii la aceea parada au incendiat camera de camin ca sa distruga probele dealtfel dl David Calin fiind si exmatriculat din cadrul facultatii dupa acest eveniment- informatia poate fi verificata la Facultatea de biotehnologie din cadrul Universitatii de Agronomie si Medicina Veterinara Timisoara, tatal lui deasemenea bolnav de alcoolism pe fondul certurilor dese din familie cu ani in urma i-a rupt capul la cca 80 de proumbei, despre orientarile sexuale ale dlui David Calin s-a discuta la un momendat si in cadrul bisericii din Cristur stiinduse foarte bine ca el umbla cu anii in urma mereu cu un baiat din Cristur si erau suspectati de a intrretine relatii sexuale. Rog pe toti cunoscutii din Cristur care sunt onesti si au puterea sa recunoasca confirmarea celor afirmate de mine.

 • 24 noiembrie 2009 la 16:21
  Permalink

  Mai nou, in loc de porumbei, columbofilii ” pagubiti ” din Cristur, vor sa creasca vaci, am auzit ca unul cere 2500 Ron/porumbel, cam cat costa o vaca. Asa ziceau vanatorii din Cristur si mai ziceau ca unul dintre vanatori , care are peste 70 de ani, i-ar fi facut „cadou” vreo 20 de porumbei calatori, pe care a incasat zero lei, lui David Calin sau la tac-su.E criza mare, o solutie ar fi sa-si faca tocana din porumbei, sa iasa din iarna columbostrocii, ori sa faca tocana din ulii pe care-i prind cu capcanele. Citind comentariile, mi-am dat seama cam cata ” carte ” au crescatorii astia de porumbei.

 • 24 noiembrie 2009 la 16:27
  Permalink

  N-ati mai terminat cu subiectul asta?? Sunteti chiar culmea!!! Mergeti dracului la munca si la votare pe 6 decembrie, ca va lasa Chioru’ fara
  porumbei si fara pusti pe toti si atunci cu cine va mai razboiti tampitilor !? La inceput am crezut ca s-au impuscat intre ei vanatorii versus columbofilii , dar pentru o cioara, doua sa va razboiti atat…?? Plin de comentarii de copii retardati si onanisti. Rusine !!!

 • 25 noiembrie 2009 la 14:07
  Permalink

  Barbarasa ar fi bine sa fii mai atent la ce debitezi, stiu ca esti unul din cei vizati de legea penala, comentariile cum este cel postat de tine fac multa rusine omului ca specie, ma intreb din ce pestera ai iesit si intre ce fel de semeni ai stat pina acum de poti sa scornesti asemenea grozavii. Se vede ca te ustura tare rau numai ideea ca vei da socoteala ma intreb ce o sa faci atunci cind iti vei lua pedeapsa meritata si iti garantez eu ca o vei incasa. Cit despre calin afla ca nu a calcat niciodata in Timisoara, asa ca tu tine-o mai departe, ancheta merge, te avertizez ca si pentru cele scrise exista posibilitate de a fi tras la raspundere.Asa ca s-auzim de bine si la vara sa fie cald si tu sa nu mai pui mina pe pusca, aia este pentru oameni normali. Consulta si tu un psiholog ca ai mare nevoie.

 • 25 noiembrie 2009 la 18:17
  Permalink

  barbarasa si mos ion roata niste cretini care nu au cu ce sa-si ocupe timpul. 2 persoane care intoxica datele refetitoare la acest caz. instanta va decide cine are dreptae asa ca domnii acestia sa-si vada de familii si de ceea ce-i asteapta, nu mai aburiti site-urile ca degeaba va pierdeti timpul.
  am fost prieten cu calin in facultate asa ca de la inceput gresiti at cand afirmati ca a fost student la tm, astea se pot dovedi iar lumea care citeste nu are timp sa va creada. sunteti cu cutitul la rana si nu mai stiti cum sa loviti in acest om. cand am vb ultima data cu calin mi-a spus ca acesti vanatori au trimis un reprezentat sa-i ameninte cu tampenii ca sa renunte la plangere, sper sa nu o faca niciodata si sa se faca dreptate.
  nu le mai dati voie acestor vanatori sa se apere prin minciuni, de fapt au minte scurta si asta le permite sa faca astfel de afirmatii dupa ce ca sunt si vinovati.
  SA SE FACA DREPTATE.

 • 25 noiembrie 2009 la 20:33
  Permalink

  Asta doreste toata lumea”: sa se faca dreptate!!!!! Nu exista impacare , impacare e doar atunci cand vanatorii ar recunoaste ca au impuscat porumbelu’ in zbor si i-a vazut inelul de pe picior si au tras cu intentie! Sunt avocat si stiu ce spun.Idiotzii spun ca ar dori recompensa morala ori altceva de felul asta, va repet boilor crescatori de porumbei, nu exista daune morale, voi nefiind persoane publice, retardatilor!!!!!!!!!1 Dev ce nu vrea boul asta de Calin recompensa pentru porumbel, fiindca stie ca tac-su are necazuri cu autoritatile?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 • 25 noiembrie 2009 la 22:21
  Permalink

  mai george b te esti mai mare BOU decat toti BOII din lume.
  nu te mai da avocat ca nu ai cum sa fii. aia citesc mult si sunt inteligenti dar tu… lasi mult de doirit dupa limbajul tau.
  sti cum e.. sunteti vreo 2 prostovani dintre cei 10 VANATORII LU’ PESTe si va dati tot felul de nume aiurea si scrieti tot felul de minuni. mi-e mila de voi. inseamna ca va tataie curu rau de tot de nu va potoliti cu prostiile. calin nu a facut altceva decat sa relateze ceea ce ati facut voi la vanatoare in acea zi, cand voi ati inceput cu jigniri si amenintari.RUSINE SA VA FIE. parerea mea e ca tu esti acel individ care lucreaza in politie asa ca nu te da avocatul lui peste. pieriti din peisaj vanatori nenorociti care nu stiti sa vanati ceea ce vi-i se permite.priveste in gradina ta si lasa oamenii in pace.

 • 25 noiembrie 2009 la 22:46
  Permalink

  bai vanatorilor, despre ploaia de alice cazute pe casele in capetele oamenilor de ce nu ziceti nimic?
  cat despre inelele porumbeilor ma indoiesc ca puteau sa le vada la cat de beti erau unii dintre ei, ma mir ca nu s-au inpuscat unul pe celalat.hai sa va mai spu ceva SE CAM STRANGE LATUL

 • 26 noiembrie 2009 la 10:04
  Permalink

  bai fratilor a fost un an student la timisoara dupa care fiind exmatriculat sa dus la bucuresti si a terminat o universitate particulara – daca nu stiati va spun eu, intrebatil pe el sau sa dezmita el ca nu a fost student un an de zile in timisoara si nu a incediat cu partenerii lui o camera de camin, a doua problema daca al cunoasteti asa bine pe Calin cum de nu stiti cand i-a facut tatal lui macel in crescatorie rupandule capul la 80 de pasari- rog deasemnea calin daca ai barbat sa confirme si lucru acesta, dar de prietenul lui Raducu chiar nu stiti nimica cat de intimi erau?

 • 26 noiembrie 2009 la 13:01
  Permalink

  auzi mai barbosule, esti chiar nesimtit cu tot ceea ce sustii.
  nu ai creer.
  care e diferenta dintre un prieten bun si unul cu care sa ti-o tragi, esti nebun de-a binelea.
  si despre tine se pot spune multe neadevaruri da oamenii astia pe care i-ati pagubit nu joaca murdar ca tine.se poate dem f usor cine esti si ar treb sa te de-a in judecata pt tot ceea ce afirmi despre calin.
  oprestete ca te bate cel de sus pt ceea ce spui.
  cei care iti permit sa mai scri ar treb sa respinga toate e-mail-urile care care mai fac referire la aceste neadevaruri.
  tu cred ca o sa te opresti cand ajungi dupa gratii.

 • 4 decembrie 2009 la 19:52
  Permalink

  Acesti indivizi eu ii consider niste criminali care ucid cu sange rece niste pasari nevinovate,dar mai ales porumbeii de curse.
  Acesti indivizi ar trebui cercetati de organele abilitate si ar trebui luate masuri legale impotriva lor pentru ca este alarmant in unele zone ale Romaniei,stat al UE,trebuie sa fim civilizati si sa nu incalcam legiile tarii,aici ma refer la acesti indivizi care ucid fara mila porumbeii de curse cu sange rece!
  Domnilor criminali,ganditi-va ca sunt porumbei care vin de la peste 1000 de km si acesti porumbei de multe ori fac cunoscut numele tarii noastre,Romania.

  Fac apel la persoanele care intalnesc astfel de cazuri sa anunte si mass media,dar si organele abilitate ale statului.
  Madalin Tanase,Floresti Prahova.
  Va multumesc.

 • 27 decembrie 2009 la 16:57
  Permalink

  cine are inele pentru porumbei sa ma contacteze pe id alexandru_14_05 va multumesc!!!!!!!!!!!

 • 12 ianuarie 2010 la 14:16
  Permalink

  nui bine

 • 25 ianuarie 2010 la 10:12
  Permalink

  Ce barbari sa faca asa ceva.Ei nu sunt fiinte?

 • 29 iunie 2010 la 15:30
  Permalink

  oameni buni nu mai prindeti porumbei din cursa sau nu-i mai impuscati lasati sa isi termina cursa ca si la mn au venit din cursa dar le-am dat mancare si apa dupa aceea le-am dat drumul asa ca dupa parerea mea cine mai prinde porumbei din curse sa fie amendati sau care omoara sa fie tare sanctionati ok bafta la curse

 • 31 iulie 2010 la 21:31
  Permalink

  din porumbeii pe care i-ai pierdut se afla si o siva din 2004 cu semnul acela verde-spre albastru al tau??????????//

 • 17 decembrie 2010 la 19:06
  Permalink

  ***** atata caz pt un porumbel gutan tarani si cu porumbelu, aia de prin papagali si ii exporta ilegal nu le faceti nimic da la astia le faceti, ce stire penala de 2 lei exista= braconajul ilegal mai multe nu stire asta de rahat care nu are nicio noima.

 • 17 decembrie 2010 la 19:09
  Permalink

  sunt valorosi ceva, creca 5 lei bucata porumbel ha ha ha ha . nu cred ca sunt de aptitudini de zbor valorosi stirea penala rau de tot.

 • 21 ianuarie 2011 la 10:35
  Permalink

  cunosc asemenea intimplari din Franta 20% daca nu mai multi au alice in corp, nu se obsearva imendiat,dar dup un anumit timp o sa faca o infectie interioara,crescatorul nu va afla niciodata de ce nu sa mai intors acasa porumbelul x sau y . Toti porumbei trebuie dusi la medic
  unde se face o fotografie Röntgen,si costul acestei actiun le plateste
  vinatori,a fost ucis un porumbel care l-am cumparat din Belgia,vinatori plateste 3000 km benzina plus salaru pentru 3-4 zile
  plus porumbelu,si crescatoru i-si cupara alt porumbel.
  Numai asa este o impacare corecta,cuprins in scurt: Vinatori vori plati toate costurile!!!

 • 24 iulie 2013 la 2:28
  Permalink

  mai barbule de ce te bagi sa postezi comentarii care saindurereze pe alti ce iti pasa tie daca tu nu ai dragosteea asata pentru porumbei tie daca tiar fi impuscat ceva la care ti cum ti-ar fi sau esti si tu unul dintre acei vanatori

 • 24 iulie 2013 la 2:31
  Permalink

  barbule am citit comentariile tale si mi sa facut scarab de tine are dreptate copilul

 • 23 iunie 2015 la 20:01
  Permalink

  niste nemerniki fratymiu baga bani in porumbei astai o pasiune si vine un bou si omoara sa faca mancare dintru pork nu din porumbeii crescatorilor sai iau in pl

 • 28 august 2015 la 11:44
  Permalink

  Vad ca sunt o gramada de „vanatori” care is revoltati! Mai nesimtitilor!!!! Voi stiti ca porumbeii astia pot valora mai mult decat casele voastre??Oameni fara minte!auzi la ei,”atata tam-tam!Daca era sa faceti asta in zona la mine va garantez eu ca aveati pustile bagate pe gat si picioarele rupte! X( In m m voastre de cretini!

 • 28 august 2015 la 21:00
  Permalink

  Nu se pune in discutie distanta fata de localitate, dupa care se poate efectua vanatoarea.Trebuie cunoscuta si respectata, in mod obligatoriu, limita intravilanului, pentru ca numai in extravilan se poate organiza o actiune de vanatoare.
  Se pare ca vanatoarea a avut loc in intravilanul localitatii Cristur, ceea ce este interzis.
  In alta ordine de idei, porumbelul domestic nu face parte dintre speciile de pasari care pot fi vanate.
  Astia nu sunt vanatori, ci " traistari ".

 • 20 aprilie 2016 la 14:36
  Permalink

  baga.mi.as pl in morti lor de fraieri cocliti si dale.as la **** ca ei nu stiu cat este de greu sa cresti un porumbel sa.l antrenezi da mite sa mai ai si rezultate si milogii puli mele ii omoara ca sa faca mamele lor alea muiste si ele la randul lor ciorba dami.as drumu in ea

 • 21 aprilie 2016 la 17:30
  Permalink

  Sa le fie rusine si lors si autoritatilor locale care nu isi fac treaba !

 • 21 aprilie 2016 la 19:27
  Permalink

  Păcat suntem în postul Pastelui cum e posibil asa ceva sa omori niste pasari nevinovate pina i pedepseste legea o sa i pedepseasca Dumnezeu rusine sa le fie…

 • 21 aprilie 2016 la 19:27
  Permalink

  Păcat suntem în postul Pastelui cum e posibil asa ceva sa omori niste pasari nevinovate pina i pedepseste legea o sa i pedepseasca Dumnezeu rusine sa le fie…

 • 22 aprilie 2016 la 7:18
  Permalink

  Autoritatilor nu le va fi rusine pt ca nu poseda asa ceva,dar acesti imbecili trebuiesc linsati ori de cate ori sunt dovediti ca fac astfel de lucruri

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.