În premieră, la Zoo Sibiu, s-a născut o pereche de lemurieni

Pentru prima dată la grădina zoologică din Sibiu s-a născut o pereche de gemeni lemurieni, o raritate pentru parcurile zoo în general, a declarat, joi, medicul ve­te­rinar Liviu Todescu.
„Puii s-au născut în urmă cu o săp­tă­mână. Este vorba de doi pui, ceea ce este o raritate, de obicei femela dă naştere unui pui, doar cazuri excepţionale naşte ge­meni. În prezent avem în total 9 le­mu­rieni”, a precizat medicul Liviu Todescu.
Puii cântăresc la naştere mai puţin de 100 de grame şi sunt purtaţi pe piept în primele două săptămâni de viaţă.
Îngrijitorii nu vor cunoaşte sexul puilor până când aceştia nu se vor desprinde de spatele mamelor şi vor începe să se mişte independent.
Lemurienii cu coadă inelată pot fi văzuţi în permanenţă la Zoo din Sibiu, chiar dacă în prezent este frig. Animalele sunt pro­te­jate de temperaturile scăzute şi au un adă­post special în încăperi încălzite, pre­văzute cu geamuri mari, pentru a per­mite vizita­to­rilor să-i vadă. Când este cald, lemurienii stau afară, într-un spaţiu ame­najat pentru ei.
Lemurienii trăiesc în grupuri destul de mari şi obişnuiesc să stea îmbrăţişaţi, fie pentru a se încălzi, fie pentru a consolida relaţiile dintre ei. (Agerpres)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Simonel Bucur, artist plastic din municipiul Lupeni, preşedintele Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann” Pentru organizarea expoziţiei ”Primăvara doamnelor”, manifestare unde sunt

Bulina neagră

Ciprian Vană, de 28 de ani, din Petrila Pentru că a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare pentru

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

De râsul curcilor s-au făcut nişte purtători de epoleţi din regiunea cu lămpaşe. Gurile rele spun că au fost jucaţi

Închide