Comunitate

În pericol sã rãmânã fãrã apã

Dana Istudor

Un baraj de acumulare care a aparţinut fostului combinat din Călan şi a ajuns în proprietatea unei firme pune în pericol familiile din trei localităţi.
Societatea în cauză ar vrea să închidă barajul, deoarece cheltuieşte circa 35.000 de lei lunar pentru întreţinerea lui dar nu are nici un beneficiu. În cazul în care nu se va găsi o soluţie prin care barajul de acumulare să rămână funcţional, Parcul Dendrologic din Simeria, localitatea Simeria, Băcia, dar şi Călan ar rămâne fără apă, susţine Costel Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Caută soluţii
„În condiţiile în care o firmă privată cheltuieşte peste 350 de milioane de lei vechi pe lună pentru întreţinerea acestui baraj, ei neavând nici un beneficiu, au vrut să aibă o discuţie cu factorii responsabili pentru a vedea dacă cineva vine să contribuie la aceste cheltuieli. Problema este dezastruoasă dacă se închide acest baraj, având în vedere că aici funcţionează Uzina de apă de la Batiz. Chiar dacă aceasta este în conservare acum, dacă i-am da drumul din nou, fără această sursă de apă nu ar putea funcţiona. Mai sunt şi primăriile din Băcia, Călan şi Simeria, inclusiv Parcul Dendrologic, care beneficiază de apa care curge pe acest canal. Dacă s-ar închide, locuitorii nu ar mai avea apă de băut”, declară Avram. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara spune că a avut o întâlnire cu reprezentanţii societăţii şi cei ai primăriilor, iar o soluţie ar fi să se găsească o modalitate prin care comunităţile să aloce de la buget o sumă de bani pentru întreţinerea barajului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.