ComunitateFlash

În Parâng, s-a turnat bazinul pentru zăpada artificială

Maximilian Gânju

Constructorul angajat pentru lucrările la amenajarea domeniului schiabil din Parâng şi-a mobilizat muncitorii, pentru a realiza una din cele mai complexe lucrări. Mai bine de 24 de ore s-a muncit la foc continuu, pentru a se turna bazinul care va alimenta cu apă toate instalaţiile de zăpadă artificială.
Bazinul de acumulare semi-îngropat realizat din beton armat trebuia turnat „dintr-o singură bucată”, cum spun constructorii, iar pentru acest lucru, firma angajată în baza contractului cu municipalitatea şi-a mobilizat toţi muncitorii. Operaţiunea a început încă de sâmbătă iar angajaţii au muncit la foc continuu mai bine de 24 de ore. „Este vorba de un bazin de acumulare semi-îngropat, la care s-a turnat radierul. Această operaţiune nu se poate face cu întreruperi. A intrat o cantitate foarte mare de beton şi pentru a fi asigurată această cantitate, s-au angajat doi furnizori locali. Bazinul de acumulare este alimentat prin conducte subterane şi în iarna aceasta, va deveni funcţional pentru alimentarea cu apă a instalaţiilor de zăpadă artificială. El va deservi întregul domeniu schiabil la final”, a precizat unul dintre coordonatorii lucrării.
Pe tot parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică, în Parâng, s-au făcut sute de transporturi de beton, spre mirarea turiştilor aflaţi în masiv. Oamenii s-au arătat impresionaţi, chiar dacă au avut de suportat uneori praful ridicat de autovehiculele grele. „De pe vremea lui Ceauşescu, nu am mai văzut să se lucreze aşa. Erau şi câte trei betoniere care aşteptau să verse betonul. Dacă ar munci aşa tot timpul, cred că ar fi gata lucrările mult mai repede. Praful a fost neplăcut, dar era inevitabil”, a spus unul dintre turişti.
Bazinul de acumulare din zona „Căsuţa din poveşti” va putea alimenta tunurile şi restul de instalaţii de producere a zăpezii artificiale, încât să se poată schia în condiţii excelente pe pârtii. Asta, chiar dacă în staţiune nu ninge, însă, trebuie îndeplinită o condiţie esenţială: temperaturile exterioare să fie sub zero grade Celsius.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura