În meci amical, Cetate Deva a învins pe Aurul Brad

Nicolae Gavrea

Miercuri după amiază, CNS Cetate Deva, cu antrenorul Ioan Petcu la timonă, a întâlnit formaţia de Liga a patra, pe Aurul Brad, în primul amical pe teren propriu al perioadei de pregătire pentru viitorul sezon.

Formaţia deveană a început cu o formulă de start cu destule nume noi: Anton – Kelemen, Radak, Marin, Voineag – Şoit, Copil, Boldea, Lupu – R. Cristian, Szekely. Faţă de jocul anterior, acel 2 – 2 cu ASU Poli Timişoara, a apărut în poartă Anton, un tânăr U-19 de la Galaţi, iar în centrul defensivei au făcut pereche sârbul Radak (23 de ani, de la CSM Lugoj) şi Adrian Marin (19 ani, de la “U” Cluj).
Echipa din Brad s-a dovedit a fi un adversar redutabil, care a pus în dificultate formaţia locală, în prima repriză, dând o replică bună, când scorul pe tabelă a fost egal. În repriza secundă, ambii tehnicieni au făcut schimbări în cele două garnituri şi gazdele din Deva s-au impus până la urmă, confirmând diferenţa valorică dintre cele două combatante.
După pauză, la Cetate au mai intrat Raţ, Roşie, Fetiţa (min. 46), Teodorescu, Braga (min. 63), Săndescu (min. 65), Strejeu şi V. Bogdan (min. 80). Partea secundă a arătat valoarea lotului devean. Va fi 1-0 pentru CND Cetate, la golul lui Szekely, care în min. 58 a reluat cu capul din plonjon mingea centrată de Lupu, de pe partea dreaptă în careul mic. Două minute mai târziu faza s-a repetat, dar de data aceasta centrarea a venit de la Fetiţa, iar Szekely a pus latul practic din aceeaşi poziţie, în careul mic, pentru 2 – 0.
Gabriel Braga, mijlocaşul ofensiv fost la Unirea Târlungeni, a centrat perfect în min.69 pentru lovitura de cap a lui Lupu, care a majorat avantajul echipei sale la 3-0. Oaspeţii au redus din diferenţă prin Filipaş, scăpat din marcajul fundaşilor centrali ai gazdelor şi a înscris din apropiere, în min. 82.
“Am început meciul mai greoi, aceasta şi din cauză că suntem în plină perioadă de pregătire şi s-a văzut lipsa de prospeţime în joc. Nu am reuşit să înscriem în prima repriză, aici manifestându-se şi o meteahnă a fotbalistului român în general, de a-şi privi de sus adversarul dintr-o ligă inferioară. După pauză ne-am trezit, i-am trezit eu la vestiare, băieţii au început să alerge, au dat drumul la minge şi aşa au venit şi golurile.
După pauză am făcut mai multe schimbări, inclusiv trei jucători nou veniţi, Fetiţa, Braga şi Roşie, ultimul un junior venit de la Lugoj, care mi-a lăsat o impresie bună cât a evoluat. Să vedem cum vom evolua în faţa unor adversari mai puternici, în meciurile următoare, primul dintre ele sâmbătă, la Alba Iulia. Începe să se contureze echipa, totuşi îmi mai doresc două transferuri, doi jucători cu experienţă.
La capitolul juniori eu spun că stăm bine, avem trei – patru pe care ne putem baza şi alţi câţiva aproape valoric de ei, ne mai trebuie doi seniori care să aducă un plus echipei”, a declarat după meci Ioan Petcu, antrenorul principal al CNS Cetate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.