În judeţ, Religia a învins

5 martie 2015 | 7 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Astăzi este ultima zi în care se pot depune cererile de înscriere pentru orele de Religie şi se pare că majoritatea elevilor hunedoreni va participa la aceste ore. 02 religie
Din datele furnizate de Gabriel Basa, inspector şcolar de Religie, în judeţ, peste 80 la sută din cei 46.590 elevi de clasele I-XII au solicitat să studieze această disciplină. Anul trecut, Curtea Constituţională a declarat neconstituţional un articol din Legea Educaţiei privind obligaţia de a depune cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de Religie. În formularul de înscriere se solicită directorului unităţii de învăţământ participarea elevului la orele de Religie, cu menţionarea unuia dintre cele 18 culte recunoscute. De asemenea, dacă elevul doreşte să se retragă în timpul anului şcolar, o poate face oricând, tot în scris. În judeţ sunt 10 cadre didactice pentru religia neoprotestantă, doi pentru reformată, trei pentru romano-catolică şi câte unul pentru greco-catolică şi Martorii lui Iehova. În total, sunt 139 de profesori de religie, dintre care 78 sunt titulari. (O. Mihnea)

Comentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ninulescu spune:

  Barbosii smecheri vor continua sa-si cumpere masini de lux si sa-si faca vile cu 50 de camere pentru indobitocirea copiilor… Vor dresa o noua generatie de patrupezi care vor paste iarba prin curtea manastirilor !

 2. Nicky Moldovan spune:

  Nu preotii predau religia, sunt profesori daca nu stiai.

 3. Cristina spune:

  Este normal sa se predea religie în scoli.

 4. din deva spune:

  Sunt pentru religia ortodoxa in scolile din Romania.Sa nu ne lasam prada celor care nu vor sa stie de Dumnezeu, de biserica, de religie, adica sa nu cadem prada ateilor si sectantilor.

 5. Moise Nicoară spune:

  din deva: Observatia Domniei Voastre ar fi superba daca ar avea in ea o doza mai mare de realism. Adevarat, daca raportati ortodoxia la atei este religie. Daca o raportati la sectanti este doar confesiune deoarece si ei cred in Dumnezeu si Iisus Hristos. Aveti dreptate ca avem nevoie de credinta. Va intreb insa daca nu ati observat ca biserica a devenit o institutie de prestari servicii care boteaza, casatoreste si inmormanteaza. Discutia poate fi mult mai ampla si e adevarat ca avem nevoie de credinta dar si de morala credintei.

 6. din deva spune:

  @ Moise Nicoara,Dumnezeul sectantilor nu este acelasi cu Dumnezeul ortodocsilor.oare nu un ateu sau sectant a propus la nivel national posibilitatea ca religia sa nu mai fie obligatorie in scolile din Romania?Iar cei care au aprobat definitiv decizia , nu-i asa ca nu sunt ortodocsi ci poate nu sunt nici macar botezati ortodocsi ci poate apartin altor culte din lista de 18 sau sunt poate atei?

 7. Moise Nicoară spune:

  @Stimate DIN DEVA Dumnezeu este acelasi pentru toti, indiferent de religie, in ciuda variatiilor de nume.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul a propus, aleşii au votat fără să clipească

Primarul Devei, Petru Mărginean, a reuşit, ieri, să treacă de votul consilierilor proiectul prin care şi-a propus modernizarea transportului public...

Consilierul PNL Panduru ia indemnizaţie, dar nu votează

Un membru al Consiliului local Deva, este vorba de Carol Panduru (foto), nu poate vota proiectele de hotărâre de pe...

Precizare a deputatului PSD Laurenţiu Nistor, referitoare la articolul intitulat „Din topor. Minciunile deputatului Laurenţiu Nistor lasă Sarmizegetusa Regia la mâna pădurarilor”, apărut în ediţia din 4 martie 2015 a cotidianului „Ziarul hunedoreanului“.

Textul articolului reflectă o abordare superficială şi o analiză pur personală şi părtinitoare a autorului, Marcel Bot, în raport cu...

Închide