În județ. nu mai sunt locuri libere la ATI pentru bolnavii Covid

Sorina Popa

Ieri, au fost înregistrate 3.342 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid, la nivel național. În județ, numărul îmbolnăvirilor noi a fost de 36, incidența Tot prin surprindere ajungând la 1,06.
Autoritățile de la centru ne anunță, senin și fără responsabilitate, că doar 19 locuri mai sunt libere la ATI, în toată țara. În București, nu mai sunt deloc. Cum așa? Dar ce au făcut în aceste luni cei responsabili, care iau salarii duble pentru că lucrează cu covizi? Unde sunt banii aruncați pe aparatură, teste, măști? Valul 4 i-a luat prin surprindere pe cei care se bat cu pumnul în piept că gestionează sistemul.

Scenariu galben
De ieri,municipiile Deva şi Hunedoara, alături de alte şase comune din judeţul Hunedoara, au intrat în scenariul galben, având o incidenţă a cazurilor de Covid mai mare de 1,5 la mia de locuitori.
Cele mai multe cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sunt în municipiul Hunedoara, unde au fost înregistrare 159 de îmbolnăviri şi cu o incidenţă de 2,26 la mia de locuitori. În municipiul Deva au fost înregistrate 117 cazuri şi o incidenţă de 1,71 la mia de locuitori, pentru ultimele 14 zile.
În scenariul galben se mai află comunele Veţel (2,69 la mia de locuitori), Peştişu Mic (2,57 la mie), Râu de Mori (2,53 la mie), Sălaşu de Sus (2,20 la mie), Ribiţa (1,55 la mie) şi Dobra (1,53 la mie).
Numărul locurilor la ATI pentru acești bolnavi, în județ, este de 23. În prezent, nici unul nu mai este liber. Directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, susține că se încearcă să se mai facă alte locuri la ATI, însă nu sunt suficienți medici. S-a discutat să se aducă doi medici rezidenți de la Timișoara.
Și, ca totul să fie complet, de ieri, Certificatul verde Covid-19 care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a unei persoane este necesar în localitățile care au o incidență de infecții cu coronavirus între 3 și 6 la mia de locuitori.

One thought on “În județ. nu mai sunt locuri libere la ATI pentru bolnavii Covid

  • 21 septembrie 2021 la 8:45
    Legătură permanentă

    Textul binecunoscut livrat din martie 20202, acum la nivelul urmator sunt eroii si…Arafat! Plus sanatatea populatiei! Cine nu este de acord sa fie politicos ca DA AM DREPTUL LA OPINIA PERSONALA!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.