În judeţ, 5.000 de hunedoreni pe lista de aşteptare pentru vaccinare împotriva Covid

Adriana Năstase

Rata de infectare a scăzut ieri la nivel na­ţional, iar în Bucureşti s-a ajuns la o rată de 4.41 la mia de locuitori, în timp ce în judeţul Ilfov s-a ajuns la 4.48 la mia de locuitori.

Cele mai multe, în Timiş
În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 2.989 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind ca­zuri care nu au mai avut anterior un test po­zi­tiv. În judeţ, au fost raportate 78 de noi cazuri, dar Hunedoara a ieşit din scenariul roşu, in­ci­denţa îmbolnăvirilor cu noul virus fiind ieri de 2,96 la mia de locuitori.Numărul total al hu­ne­do­renilor diagnosticaţi cu acest virus, a ajuns la 22.085.Până ieri, 22 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.039.998 de ca­zuri de persoane infectate cu noul corona­virus, dintre acestea 959.126 s-au vindecat. de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.
Pe de altă parte, în multe judeţe numărul lo­curilor disponibilie pentru vaccinarea îm­potriva Covid a depăşit recent numărul per­soa­nelor înscrise pe listele de aşteptare din platfomra de programare.
Astfel, doar şase persoane mai erau în­scrise, ieri dimineaţă, pe listele de vaccinare anti-COVID-19 în judeţul Covasna, în con­di­ţiile în care erau disponibile un număr de 4.725 doze în centrele deschise pe teritoriul acestuia.Cele mai multe locuri libere pentru vaccinare sunt în Timiş, unde sunt dispobile aproape 20.000 de locuri pentru vaccinul Pfizer, 3.800 pentru Moderna şi 8.400 pentru AstraZeneca. La nivel naţional, iată cum arăta situaţia locurilor disponibile pen­tru imunizarea respectivă: Pfizer: 115.604, Moderna: 34.332 şi AstraZeneca: 61.396.
Potrivit directorului executiv al DSP Hu­ne­doara, Sebastian Mezei, la noi în judeţ sunt 21.500 de persoane programate şi 5.000 pe listele de aşteptare.

One thought on “În judeţ, 5.000 de hunedoreni pe lista de aşteptare pentru vaccinare împotriva Covid

  • 23 aprilie 2021 la 8:29
    Permalink

    Cred ca sunt cam 3900 nu mai adaugati cifre ”din burta” si alte persoane au acces la statistici! Nu mai manipulati!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Miză de 10 miliarde euro pentru concursurile la şefia Caselor de Sănătate

Adriana Năstase Concursul pentru ocuparea posturilor vacante de directori generali la Casele de asigurări de sănătate şi la Casa Opsnaj

S-au luat la harţă de la sârma pe care uscau rufele

Un bărbat din municipiul Hunedoara a fost la un pas să ajungă în puşcărie pentru distrugere. S-a certat cu un

L-au prins că a aruncat molozul la groapa de gunoi

Şoferul unei camionete a fost prins în fla­grant de poliţiştii locali din Deva, în timp ce arunca deşeuri provenite din

Închide