În Deva se vor planta, pe zonele verzi, gerontofili exotici?

29 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Întrebarea cu schepsis

Întrebare: Primarul municipiului Deva a decis ca în locul trandafirilor plantaţi în zonele verzi ale oraşului să se planteze gerontofili exotici. Ce părere aveţi despre această iniţiativă?

Oana CutiniciOana Cutinici, 17 ani, elevă, Deva:
Cred că mai bine ar lăsa trandafirii în pace. Sunt bani aruncaţi degeaba. Chiar dacă vor planta flori exotice, Deva nu va fi niciodată în rând cu oraşele din Occident.

Ion LogojanIon Logojan, 37 ani, constructor, Deva:
Să facă naibii mai bine parcări, decât să planteze gerontofili exotici. Să amenajeze mai multe spaţii de parcare în cartierul Dacia, ca să nu mă mai cert cu vecinii din cauza că nu avem unde parca maşinile.

Oana CutanuOana Huţanu, 27 ani, farmacist, Deva:
Să planteze gerontofili exotici… care au un preţ considerabil, aşa-i? Totuşi nu sunt lămurită ce fel de plante sunt astea? Am studiat farmacologie şi botanică, dar am un semn de întrebare referitor la gerontofilus ăsta, nu-mi pot da seama ce fel de plantă este.

Simona SaracSimona Sărac, 41 ani, asistent personal, Deva:
Nu prea îmi surâde ideea să planteze astfel de flori. Decât să dea bani pe prostii, mai bine ar repara străzile. Şi parcurile astea pentru copii sunt făcute de mântuială, ca să nu mai zic de alte treburi.

Raluca ParvaRaluca Pârva, 18 ani, elevă, Deva:
Gerontofili exotici?! Păi dacă sunt exotici înseamnă că nu rezistă la clima de la noi. Au mai fost şi alte tentative cu ceva palmieri, dar din câte îmi amintesc nu au rezistat prea mult plantele respective…

Gheorghe BarnoiGheorghe Bârnoi, 57 ani, asistent medical, Lupeni:
Nu cunosc ce fel de plante sunt gerontofilii ăştia. Dar presupun că vor fi aduse de afară dacă sunt exotici. Nu am nimic împotrivă, mai ales că nu sunt din Deva.

Explicaţie: Gerontofil = Persoană care îi iubeşte pe bătrâni; stăpânit de gerontofilie (Confrom DEX)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ovidiu Hada şi Robert Dan, din nou în atenţia magistraţilor

Ieri, unul dintre procesele foştilor edili ai municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada (foto) şi Robert Dan, a avut un nou termen....

La Consiliul Judeţean s-a schimbat pixul cu ştampila!

În cadrul şedinţei de ieri de la Consiliul Judeţean, s-a modificat modalitatea de organizare a votului secret, prin schimbarea „instrumentului“...

Consilier judeţean nou-nouţ

Ieri, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Hunedoara a fost suspus dezbaterii un proiect de hotărâre...

Închide