În comuna Şoimuş s-au înregistrat fenomene paranormale. Zeci de tone de piatră au fost înghiţite de pământ!

drum boholt (4)Natalia Bumbac

Supărare mare în rândul mai multor locuitori ai comunei Şoimuş. Nemulţumiţi de felul în care sunt trataţi de către administraţia locală a comunei, aceştia au dorit să se facă auziţi prin intermediul presei. Principalele probleme sesizate de cetăţeni sunt legate de nişte drumuri secundare din comună, care nu sunt foarte circulate, dar care, aşa cum afirmă ei, au fost complet date uitării de actuala conducere a comunităţii.
Doar patru maşini de piatră!
În satul Boholt, o uliţă care porneşte din drumul principal şi se termină undeva în creierul dealului se prezintă în felul următor: jumătate pietruită, iar de la jumătate în sus două case, ce-i drept mai modeste, sunt izolate complet de lumea civilizată. Proprietarul ultimei case, de fiecare dată când plouă nu mai poate ieşi din curte. Acesta este nevoit să treacă prin holda vecinului, care fiind mai slobod la gură, l-a ameninţat şi l-a înjurat, încât a fost nevoie de intervenţia oamenilor legii pentru a calma spiritele. „Patru maşini de piatră! Patru maşini de piatră, atât ar fi nevoie pentru ca să putem merge pe drumul care duce la casele noastre şi să nu mai avem supărări cu vecinul”, repetă plin de disperare Ion Aionesei, săteanul cu casa din Boholt, care ne-a chemat să vedem cu ochii noştri starea deplorabilă a drumului amintit. Şi revine cu aceeaşi expresie aproape obsesivă, dând de înţeles că dacă ar avea posibilitatea le-ar plăti din buzunar, doar că veniturile modeste nu-i permit. Drumul nu este folosit doar de Aionesei, pe acolo mai trec şi alţi săteni cu căruţa sau cu tractorul, pentru a ajunge la pădure sau la câmp.
Şi ei vor să fie în rând cu lumea
Şi în satul Bălata, deşi cei de aici ar putea să se considere norocoşi, noroiul nefiind atât de mare, nouă familii de pe Uliţa Hoancă sunt extrem de supărate că drumul nu le-a fost măcar pietruit. Şi aceştia se plâng că actualul primar le-a promis marea cu sarea în campanie, iar acum îi ignoră, iar atunci când nu-i ignoră, îi admonestează că vin cu asemenea cereri la el. Sătenii de aici vor să fie şi ei în rând cu lumea atunci când ies din curte, fără a fi nevoiţi să înoate cu cizmele de cauciuc prin noroi, de fiecare dată când vine o ploaie. Aceştia privesc cu jind la capătul uliţei lor de unde începe asfaltul, de care beneficiază şi alte uliţe din sat. Este drept că pe acele uliţe locuiesc aleşii comunei şi oameni care de-a lungul vremii au avut trecere la administraţia locală.
Zice că a pietruit drumurile
N-am reuşit, în timpul documentării prin comună, să-l întâlnim pe primarul Mihai Irimie, ca să-i arătăm problemele oamenilor. Am insistat, şi după o veme , am reuşit să-l contactăm la telefon. Bineînţeles, că acesta a negat spusele localnicilor – nici nu ne-am aşteptat la altceva! – , conform cărora drumurile nu au fost pietruite deloc. Acesta susţine ca a dus piatră pe ambele uliţe, iar tonele de piatră au intrat în pământ, acesta fiind prea moale. Adică, a înghiţit-o pământul, ce mai!
„Drumul de la Bălata l-am pietruit în toamnă. Acum, este noroi, pentru că pe acolo circulă utilajele la câmp, care au băgat piatra în pământ. Iar despre drumul de la Boholt pot să vă spun că este o vale (?!). Am dus peste 10 maşini de piatră anul trecut acolo. Este un teren foarte moale, unde aş putea să duc 100 de maşini şi tot degeaba, că intră toată piatra în pământ. Singura variantă pe care o avem este să betonăm drumul, ca să nu mai apară alţi cetăţeni de altă culoare politică să facă reclamaţii”, a subliniat primarul comunei Şoimuş, Mihai Irimie. Tot el a mai afirmat că deşi piatra pe care a dus-o pe drumurile respective nu se mai vede, are poze de la toate lucrările pe care le-a defăşurat la infrastructura din comună. Până să arate el pozele, le arătăm noi, ca să vadă şi domnul primar cum se prezintă unele uliţe din comuna pe care o păstoreşte.

3 comentarii la „În comuna Şoimuş s-au înregistrat fenomene paranormale. Zeci de tone de piatră au fost înghiţite de pământ!

 • 2 februarie 2015 la 16:20
  Permalink

  VREAU SA NE EXPLICE PRIMARU IRIMIE , DE CE LA VENTER IA DUS PIATRA SAU PE STRAZI FARA CASE A PUS PIATRA ? IAR LA OAMENII ASTIA SARACI NU A VRUT SA LE PUNA DOAR CA AU AVUT CURAJUL ACUM CEVA TIMP SA SE PLANGA CA STRADA LOR E PLINA DE NOROI SI APA .

 • 2 februarie 2015 la 18:13
  Permalink

  In Campania electorala candidatul Irimie Mihai ne amagea ca va fi primarul tuturor locuitorilor comunei ,el va lupta pentru unitatea cetatenilor comunei , nu dezbina cum au facut predecesorii sai , dar pe parcursul mandatului sau primarul Irimie a dovedit contrariul :,, daca nu esti cu mine esti impotriva mea” , ceea ce reiese si din interviul din acest articol adica , il deranjeaza faptul ca ,, cetateni de alta culoare politica sa faca reclamatii”. Acesti cetateni ar dori ca si ei sa circule pe drumuri pietruite fara noroaie.Acest primar Irimie s-a inconjurat de consileri autoalesi prin care cauta sa creze zanzanie intre cetateni, promitandu-le unora mai creduli din fire ca le rezolva probleme care nu se pot realiza pentru ca nu au nici un temei legal.Apropo la Venter ia dus piatra pentru ca este cuscrul lui Molot si acesta ia promis bani primarului traseist Irimie.

 • 2 februarie 2015 la 20:00
  Permalink

  Irimie smecheru cu restaurant in Deva (in spate la Astoria), cu cateva pensiuni si afaceri mari facute cu banii de la asociatia comunelor unde este tot el sef. DNA sa-si faca un drum pana la Soimus ca are ce prinde la primarie e hotia in floare

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce se întâmplă cu gunoiul din Hunedoara?

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi din şedinţa Consiliului Local Hunedoara a fost acela privind înfiinţarea unui serviciu

Răzvan Marcu, dublu campion naţional

Arcaşii legitimaţi la SCM Deva au început cu dreptul anul 2015, câştigând numeroase medalii la Campionatul Naţional în sală, desfăşurat

Victorie înainte de cantonament

CNS „Cetate” Deva, lidera Ligii a IV-a Hunedoara, a bifat a doua victorie consecutivă în meciurile amicale din acest an.

Închide