ActualitateFlash

În caz de bătaie, apăsaţi butonul de panică!

Livia Botici

Începând de ieri, Liceul de Telecomunicaţii şi Lucrări Publice din municipiul Hunedoara este dotat cu un sistem ultraperformant de alarmare. Astfel, în cazul în care în incinta unităţii şcolare se vor petrece incidente violente, prin simpla apăsare a unui buton, un echipaj de poliţie va sosi imediat la faţa locului.

Timpii de reacţie, reduşi

Cu o sumă modică, respectiv 1.000 lei, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, a cumpărat sistemul care reduce simţitor timpii de reacţie ai poliţiştilor, la evenimentele nedorite din şcoală. „Spre exemplu, dacă în acest moment s-a petrece în liceu o bătaie şi cineva ar apăsa pe buton, s-ar declanşa cinci apeluri telefonice. Două către Poliţia Hunedoara, unul către IPJ, unul către directorul adjunct al liceului şi unul către Inspectoratul Şcolar. În secunda în care în dispeceratul poliţiei ajunge acest apel, cel mai apropiat echipaj pleacă spre unitatea şcolară. În acest mod, se reduce timpul pierdut cu apelurile la 112, acolo unde oamenii sunt interogaţi despre adresa la care se află sau despre alte informaţii necesare pentru identificare. Acest sistem este o premieră pentru judeţul nostru şi, din câte cunosc eu, şi pentru întreaga ţară”, a declarat comisarul şef Marcel Zaharie, adjunctul şefului IPJ Hunedoara.

Există cazuri de violenţă în şcoli

Potrivit inspectorului şcolar general Alexandru Lăutaru, un asemenea sistem ar fi necesar în fiecare şcoală din judeţ. „Este extrem de util să combatem violenţa şcolară, în fiecare unitate de învăţământ, pentru că, deşi nu avem foarte multe evenimente neplăcute, ele totuşi există. Elevii trebuie să se simtă în siguranţă în locul unde îşi petrec o mare perioadă din zi şi trebuie să le asigurăm acest drept”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura