În 27 iunie vor avea loc alegeri parţiale în trei commune hunedorene. Candidaţi cu acelaşi nume pentru Primăria Sarmizegetusa

6 iunie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

A început bătălia politică pentru trei funcţii de primar în comunele Sarmizegetusa, Romos şi Burjuc. Se ştie, alegerile parţiale au loc aici din cauză că primarii din comunele respective au decedat după ce au câştigat un nou mandat în fruntea comunităţilor.

Primar longeviv
În noiembrie 2020, Adrian Cordoş, primarul comunei Sarmizegetusa, a murit, în secţia de Anestezie – Terapie Intensivă a Spitalului mu­ni­cipal Hunedoara, după ce s-a infectat cu SARS-COV-2. În ianuarie 2021, a decedat pri­marul comunei Burjuc, Gabriel Bartha, în vârs­tă de 52 de ani, de Covid.Primarul co­munei Romos, Mircea Pătrânjan, a murit în luna februarie 2021. A fost unul dintre cei mai lon­gevivi primari hunedoreni, fiind la con­du­ce­rea comunei Romos din 1996.

Interimar
În aceste condiţii, guvernul a stabilit că vor putea veni la urne cetăţenii în data de 27 iunie. Campania electorală începe în 12 iunie, fiind una scurtă. Candidaturile pot fi depuse până în 7 iunie 2021.
Partidele politice au stabilit, aşadar, can­di­daţii. Interesant este că atât candidatul PNL cât şi cel al PSD pentru comuna Sarmi­ze­ge­tusa au acelaşi nume, Hibais, cei doi nefiind rude. Asistăm, aşadar, la o situaţie inedită, şi sperăm ca alegătorii să nu facă vreo confuzie, pentru că nu ar fi greu.
„Comuna Sarmizegetusa e pe mâini bune! Am participat la depunerea dosarului de can­d­i­datură al candidatului PNL, Leontin Dorin Hibais, pentru funcţia de primar al comunei Sarmizegetusa.
Alături de primarul Haţegului, Adrian Puş­caş, secretarul de stat Lucian Heiuş şi pre­fectul ju­deţului Hunedoara, Marian Calin Petru am ţinut să-i arătăm colegului nostru, actual şi viitor primar al Sarmizegetusei că se bucură de tot sprijinul nostrum”, a spus Vetuţa Stănescu, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL.
„Astăzi, am fost alături de liberalul Cristian Mariş la depunerea candidaturii pentru func­ţia de primar al comunei Burjuc.Un om de cins­te, destoinic reprezintă liberalismul in acest moment de răscruce al localităţii Burjuc.

Prin noi înşine!”, a afirmat Lucian Heiuş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

O femeie pentru Romos
„Timp de 25 de ani, comuna Romos a fost condusă de un liberal, regretatul Mircea Pă­trân­jan. Un om, un model pentru noi toţi care suntem în serviciul public. A transformat co­muna, a gândit si a pus în aplicare o mulţime de proiecte pentru oameni. În toată această perioadă, Mihaiela Csatlos-Koncz i-a fost co­legă, ocupând funcţia de secretar general al comunei. Acum, a venit rândul Mihaielei să ducă mai departe munca domnului Pătrân­jan. Astăzi (n.r.-ieri) si-a depus documentele de candidatură pentru funcţia de primar şi sunt sigură că oamenii îi vor acorda în­cre­dere. Mult succes, Mihaiela! Suntem alături de tine!”, au anunţat liderii PNL din judeţ.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce restricţii de călătorie impun ţările străine pentru românii care merg în vacanţe

Adriana Năstase După un an în care vacanţele au rămas doar un plan, vara aceasta aduce din nou „o revenire...

Cine va câştiga postul de manager al Spitalului din Zam?

Sorina Popa Mâine, este ziua cea mare! Are loc con­cur­sul pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului de Psihiatrie din...

Au prădat de mai multe ori un depozit de materiale de construcţii

Autorii sunt doi tineri din Geoagiu, unul de 18 ani iar celălalt de 15. Suspectul major a fost luat de...

Închide