Implicarea Apa Serv în educaţie, o nouă poveste ţesută la staţia de epurare a apelor uzate

Staţia de epurare a SC Apa Serv Valea Jiului a fost înfrumuseţată de talentaţii elevi ai Cercului de desen de la Clubul copiilor şi elevilor din Petrila, însoţiţi de profesorii lor Radu Chinţa şi Cipriana Chinţa, cărora li s-a alăturat şi prof. Cosmin Kiss – directorul Cluburilor copiilor din Valea Jiului.
O pictură murală de mari dimensiuni, rea­lizată de talentaţii copii pe exteriorul pe­re­telui depozitului de nămol, dă culoare uzinei de la Dănuţoni. „Ne aflăm aici pentru că din acţiunile de acest fel pe care le-am avut în ultimii ani la Apa Serv îm­pre­ună cu copiii de la Clubul Elevilor din Pe­trila, am constatat că aceştia au înţeles foarte bine importanţa protejării mediului şi a surselor de apă care reprezintă sursa principală de apă potabilă din Valea Jiului. În anii anteriori, aceştia au vizitat staţia de tratare de la Jieţ şi dacă au înţeles ce înseamnă o staţie de tratare a apei şi cum funcţionează aceasta, am vrut să înţeleagă şi ce înseamnă o staţie de epurare, al cărei rol este cel puţin la fel de important în gestionarea resurselor de apă. Noi credem că e foarte important ca, în primul rând, co­piii să înţeleagă aceste lu­cruri, să înţeleagă activitatea noastră, pen­tru că ei transmit informaţia mai departe, într-un mod ab­so­lut corect, iar acest lucru este esenţial pen­tru ca oamenii să perceapă în mod obiectiv ce facem noi la Apa Serv”, a declarat Cris­tian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Povestea Dănuţonilor
Scriitorul Elisabeta Bogăţan le-a istorisit copiilor ”Legenda Împăratului Jiu şi a soţiei sale Ana” iar micii artişti şi-au găsit imediat inspiraţia în realizarea picturii. ”Copiii au fost încântaţi de lucrurile pe care le-au în­vă­ţat aici despre procesul de epurare a apei, des­pre cum redevin curate apele din ca­na­lizare şi, dar mai ales de frumoasele le­gende scrise şi povestite cu atât de mult har de doamna Elisabeta Bogăţan. Aşa cum am procedat de fiecare dată, în cadrul acestui parteneriat cu Apa Serv, ne-am pro­pus să recompensăm lăudabila iniţiativă a gazdelor noastre prin ceea ce ştim noi să facem cel mai bine. Aşa cum cele două Jiuri se unesc aici, la Dănuţoni, şi formează Jiul cel mare şi puternic, aşa şi noi ne-am unit forţele în do­rinţa noastră de a realiza o lucrare de artă stra­dală, respectiv o pictură în stil grafitti pe un zid care sper ca va da nu doar mai cu­loare culoare acestei zone, ci sper să devină un punct de interes pentru toţi cei care vizitează zona”, a spus prof. Radu Chinţa, coordonatorul acestui proiect artistic. Creaţia elevilor va putea fi ad­mirată de toţi cei care tranzitează DN 66A. Apa Serv Valea Jiului va continua pro­iectul educaţional „Po­ves­tea apei”, mai ales că toate ediţiile de­ru­late până acums-au bucurat de un interes deosebit din partea copiiilor şi au avut un succes care a depăşit aşteptările. (M. G.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.