Politica si administratie

Fostul secretar al municipiului Deva nu scapă de arestul preventiv

Adriana Năstase

Fostul secretar general al municipiului Deva, Laura Sârbu, rămâne în arest pre­ventiv, au decis ieri magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia.

Definitivă
„Admite contestaţia formulată de Par­chetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva încheierii penale din 05.07.2021 pronunţată de judecătorul de cameră prel­iminară din cadrul Tri­bu­nalului Hunedoara în dosar nr.1035/97/2021/a1.4. Desfiinţează încheierea ata­cată doar în ce priveşte dispoziţiile re­fe­ritoare la înlocuirea măsurii ares­tării pr­e­ventive cu măsura arestului la domiciliu faţă de inculpata Sârbu Laura (foto). Procedând la o nouă judecată în aceste limite: În baza art. 348 C.pr.pen. raportat la art. 207 al.4 C.pr.pen. menţine măsura ares­tării preventive luată faţă de inculpata Sârbu Laura. Menţine celelalte dispoziţii ale în­cheierii penale atacate. În baza art. 275 al.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare în con­tes­taţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pro­nunţată în şedinţa camerei de consiliu din 12.07.2021”, se arată în decizia ma­gistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia.
În acester condiţii, Hadrian Sârbu, soţul Lau­rei Sârbu se află în arrest la domiciliu, la fel şi Adrian Bodrean, cumnatul fostului se­cre­tar ge­neral al municipiului Deva. Doar Laura Sârbu mai rămâne încă în arrest pre­ventiv.

Mii de euro de la un om de afaceri
Cei trei au fost arestaţi preventiv din 1 a­pri­lie, la solicitarea procurorilor Direcţiei Na­ţionale Anticorupţie. Potrivit rechi­zi­to­riului DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sâr­bu, beneficiind de ajutorul soţului ei Hadrian Sârbu, funcţionar în cadrul Primăriei muni­ci­piului Deva şi a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, Adrian Mihai Bodrean, la rândul său funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pen­tru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Pri­măriei municipiului Deva. „Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu pri­mă­ria municipiului Deva, având ca obiect efec­tu­a­rea unor reparaţii curente la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte (aflat în sub­ordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva)”, se arată în rechizitoriu.
În aceeaşi pe­rioadă, Laura Sârbu ar fi pretins, bene­fi­ci­ind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra func­ţio­na­rilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare con­stru­i­rii unei hale de producţie. Într-un context ase­mănător, Laura Sârbu, în calitate de se­cretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul adminis­tra­to­ru­lui de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi primit o parte din aceşti bani, restul fiind opriţi de reprezentantul so­cietăţii menţionate anterior.
„Facem preci­za­rea că această etapă a procesului penal re­prezintă, conform Co­du­lui de procedură pe­nală, finalizarea an­che­tei penale şi tri­mi­terea rechizitoriului la instanţă spre ju­de­care, situaţie care nu poate să înfrângă prin­cipiul prezumţiei de ne­vinovăţie”, a informat DNA Alba Iulia.

One thought on “Fostul secretar al municipiului Deva nu scapă de arestul preventiv

  • Dacă s-a trimis dosarul în instanță, cum s-a anunțat, este inexplicabil de ce mai este reținută. Ca jurist consider că este un abuz al instanței la insistența procurorilor. De aceea trebuie ca magistrații să răspundă pentru abuzuri nu să militeze, nelegal, pentru desființare SIIJ. Trebuie schimbată Constituția privind statutul procurorilor. În toate democrațiile reale procurorii nu sunt magistrați, sunt avocații statului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.