Îmbrânceli şi ceartă pentru alimentele oferite de UE

Cristina Ghenea

Zeci de persoane din municipiul Hunedoara s-au călcat ieri în picioare pentru a primi alimentele oferite gratuit de Uniunea Europeană. Poliţiştii locali şi jandarmii abia au reuşit să facă faţă mulţimii nerăbdătoare.

A treia tranşă, luni
Deşi depozitul era ticsit cu alimente, hunedorenii şi-au pierdut rapid răbdarea şi au început să se împingă şi să se certe între ei, iscând un circ de toată frumuseţea. Poliţiştii locali au fost nevoiţi să solicite intervenţia jandarmilor, pentru a calma spiritele, însă nici aşa, oamenii n-au fost în stare să înţeleagă că trebuie să-şi aştepte civilizat rândul. La faţa locului s-a deplasat şi primarul municipiului, Viorel Arion, împreună cu alţi reprezentanţi ai primăriei, dar nimeni şi nimic nu i-a putut convinge pe cei aflaţi la coadă să înceteze scandalul. În cele din urmă, jandarmii au fost nevoiţi să pună un gard în faţa depozitului, pentru a-i împiedica pe oameni să se mai împingă în uşă.

De toate, mai puţin uleiul
Potrivit reprezentanţilor primăriei, ieri, s-a împărţit cea de-a doua tranşă de alimente gratuite, iar beneficiarii primesc câte 14 kilograme de făină albă, patru kilograme de mălai, două pungi cu paste, cinci pachete de biscuiţi, două cutii de mazăre, şapte kilograme de orez, trei kilograme de zahăr şi unul de fasole, dar şi bulion şi roşii în bulion. Din pachete lipseşte, deocamdată, uleiul, din care fiecare ar trebui să primească câte şapte litri. Luni, distribuirea alimentelor va continua, în municipiul Hunedoara, cu cea de-a treia tranşă. Deocamdată, primăria a primit un stoc total de 66 de tone, iar în municipiu şi în localităţile arondate primăriei, sunt circa 800 de beneficiari. În Hunedoara, centrul de distribuire a acestor alimente este situat în spatele Complexului „Dunărea“.

2 comentarii la „Îmbrânceli şi ceartă pentru alimentele oferite de UE

  • 2 noiembrie 2012 la 1:47
    Permalink

    nu sau dat paste fainoase ,rosii in bulion si nici mazare .

  • 3 noiembrie 2012 la 14:32
    Permalink

    cand nu va convine ceva bagati eroare , DA//11 sunteti toti o eroare si dezinformati populatia in legatura cu ajutoarele UE. ….in iarna a ramas zahar restant si s-a facut nevazut , acum urmeaza uleiul , da??!!….o sa ma duc la usa primarului sa-i cer ulei daca nu-i schimba pe inbuibatii de la distributii….

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.