Iliescu şi Vaida au părăsit PSD

12 octombrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

05 Victor VAIDA PSD (3) 

Nicolle Ebner

 Dr. Ion Iliescu (foto stânga), membru fondator al PSD şi Victor Vaida (foto dreapta), fost preşedinte al filialei judeţene PSD Hunedoara, şi-au dat demisia din partid.

Dezamăgit şi marginalizat

Dr. Ion Iliescu, fost deputat în primul Parlament al României (1990-1992) şi senator PSD în perioada 2000-2004, spune că este dezamăgit de lipsa de comunicare din partid, de lipsa de respect pentru valori şi de marginalizarea de care a avut parte, în ultimul timp. „Este dureros pentru mine, să renunţ, după atâţia ani la partidul la construcţia căruia m-am implicat cu toată forţa. Este ca şi cum mi-aş abandona propriul copil, dar, când am auzit din presă că voi fi exclus din Consiliul Naţional al PSD, am decis să mă retrag. Acum, ca independent, am posibilitatea să susţin la prezidenţiale pe cine consider că merită să ajungă la conducerea României. Mă refer aici la Sorin Oprescu, colegul meu de breaslă şi de Senat”, a declarat Ion Iliescu, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.  

„Cercurile de interese din PSD s-au reînviorat”

Victor Vaida, fost preşedinte al PSD Hunedoara, prefect de Hunedoara şi director general al Termocentralei Mintia, afirmă că nu-şi mai găseşte locul în PSD şi speră să-şi afle liniştea ca independent. „Am constatat, în ultima perioadă, că interesele din PSD din judeţ, despre care mi s-a vorbit la Bucureşti, când am preluat conducerea filialei judeţene, s-au reînviorat. Asta şi cu sprijinul unor colegi din conducerea centrală, care aveau interese personale în judeţul Hunedoara. După ce nu am mai fost preşedinte, am constatat o marginalizare permanentă şi chiar tendenţioasă din partea noii conduceri judeţene şi municipale PSD Deva, totul culminând cu neadmiterea mea în funcţia de director general al Termocentralei Mintia, funcţie pe care am pierdut-o ca să servesc partidul. Nu sunt de acord, sub nici o formă, ca la nivel central şi local să se promoveze oameni fără pregătire profesională corespunzătoare sau pe criterii incorecte, acesta fiind motivul principal pentru care ţara a ajuns în criză economică şi politică. Odată cu înlocuirea mea şi din Consiliul Naţional al PSD, am constatat că în partid nu mai există nici un fel de respect faţă de colegi, faţă de valori şi faţă de cei care au muncit cu adevărat ani de zile, şi mă refer aici la dr. Iliescu”, a declarat Victor Vaida.

Regretul lui Vaida

Victor Vaida subliniază că nu reproşează nimănui nimic şi nu este supărat decât pe el însuşi, pentru că, în urmă cu 11 ani, nu a ţinut cont de recomandările de a rămâne în cercul tehnocraţilor profesionişti, ca independent. Demisionarul Vaida nu a infirmat posibilitatea susţinerii candidaturii lui Sorin Oprescu, dar nici nu a prezentat-o ca pe o alternativă certă, cum a făcut-o dr. Ion Iliescu.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Minerul renaşte, Mureşul coboară

Punctul ochit de Minerul Lupeni în meciul cu FC Bihor de la Oradea a fost „ţintit” (scor 1-1), graţie golului...

Trei zile încununate de succes!

Emoţii în prima seară, când publicul, scos probabil din ritm de toamna asta lungă şi frumoasă, a sosit cu o...

Cu maxi-taxi la meci

Pentru a reduce cât mai mult cheltuielile, fotbaliştii de la Minerul Lupeni au ajuns la Oradea pentru meciul cu FC...

Închide