Iliescu despre Băsescu

22 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Editorial

Niciodată nu am fost un admirator al lui Ion Iliescu. Rămân la părerea că în perioada cât a fost preşedintele României a făcut şi lucruri bune, dar şi greşeli. Greşelile le-a făcut, mai ales, în primele sale două mandate. Deci, n-am fost un admirator al fostului preşedinte, dar nu pot să nu-i recunosc unele merite  avute în postura de şef de stat şi unele calităţi pe care le are, atât ca personaj politic, cât şi ca om. 
Acestea fiind zise, să trecem la subiect. Iar subiectul este legat, fireşte, de viitoarele alegeri prezidenţiale şi de întrebarea pe cine ar trebui să votăm pentru a-l alege preşedinte al României pentru următorii cinci ani. Şi fiindcă toată lumea îşi dă cu părerea în aceste zile, să vedem ce zice, pe blogul personal, Ion Iliescu despre Traian Băsescu, persoana care, cel puţin în acest moment, se pare că are cele mai multe şanse să fie preşedintele ţării şi în următorii cinci ani.
„Lucrul cel mai grav ar fi realegerea lui Traian Băsescu. Mandatul său a însemnat cinci ani pierduţi – timp în care s-a degradat continuu climatul politic. El a întreţinut o permanentă stare conflictuală între instituţiile statului“, scrie Ion Iliescu pe blog.
Deci, din start, experimentatul om politic trage semnalul de alarmă, afirmând că realegerea actualului preşedinte în fruntea statului ar fi lucrul cel mai grav pentru noi, românii. Şi apoi vine şi cu argumente, susţinând că  Traian Băsescu, în loc să fie un factor de coagulare a forţelor, a fost un factor de discordie – pentru că este, prin firea şi caracterul său, un om „conflictual“.
„Nu are, cred eu, calităţile elementare necesare unui om de stat (nicidecum unui şef de stat). Intenţia sa, anunţată, că dacă va câştiga, va reforma statul, sună chiar a avertizare! Asta ne-ar mai lipsi! La nivelul său de cultură şi de capacitate intelectuală, ar fi o catastrofă să mai vrea să şi reformeze ceva ! (am văzut şi până acum, câtă confuzie a generat orice intervenţie a sa, într-un domeniu sau altul)“, apreciază fostul preşedinte al României pe blog.
Legat de aceste aprecieri, ce am putea comenta? Un singur lucru: când mergem la vot, să ne aducem aminte de toate scandalurile din aceşti cinci ani de când Băsescu se află la Cotroceni, de toate minciunile acestuia şi, mai ales, de situaţia jalnică în care a ajuns România în nici un an, de când, prin trompeta sa, Boc, el conduce practic şi guvernul.
„Traian Băsescu nu a fost capabil să-i ţină alături de sine nici pe propriii săi consilieri. Iar în planul relaţiilor internaţionale – atribut esenţial al şefului statului – a reuşit să ne izoleze în lume, chiar şi în relaţiile cu vecinii“, mai spune Iliescu.
Are deplină dreptate fostul preşedinte. Iar cine-l contrazice, ori este un băsescian fanatic, ori habar n-are pe ce lume trăieşte.
Concluzia acestor rânduri n-o tragem noi, ci a scris-o Ion Iliescu cu litere mari pe blogul său: „Trebuie stopată prezenţa lui Traian Băsescu în fruntea statului“.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Antrenorul echipei cu cel mai bun start de campionat dintre formaţiile hunedorene şi-a sporit... pragmatismul şi a dat dovadă de...

Fiolele de vaccin pentru elevi lipsesc

În această toamnă, cei mai mici dintre şcolari ar trebui să facă şi o serie de vaccinuri. Fie că este...

Profesorul din Brad, anchetat penal

Poliţiştii din Brad au început, la solicitarea procurorilor, o anchetă în cazul profesorului de matematică, Stelian Circo, ce apare în...

Închide