Sport

Ilia, prima semifinalistă

Ciprian Marinuţ

Echipa comunei Ilia este prima dintre participantele la ediţia 2009 a Cupei Primăriilor, care a obţinut calificarea în faza superioară a competiţiei.

Plus de experienţă
Cu cinci-şase foşti jucători care au activat în Liga a IV-a, Ilia a făcut legea în grupa zonei Ilia a Cupei Primăriilor şi a obţinut calificarea înainte de disputarea ultimei etape, programată duminica viitoare. Cu şase puncte acumulate şi un golaveraj de 8-1, formaţia din Ilia mai poate fi ajunsă teoretic de cea din Zam, care are trei puncte şi golaveraj 5-5, însă e greu de crezut că Ilia nu va lua măcar un punct în ultima etapă contra celor din Peştiş. „Experienţa fotbalistică a jucătorilor de bază din echipa comunei Ilia a făcut diferenţa în favoarea lor în ambele partide disputate, chiar dacă respectivii jucători nu mai sunt la prima tinereţe”, a spus Adrian Radu, delegatul AJ Fotbal la meciurile grupei de la Ilia.

Luptă strânsă
În celelalte grupe, situaţia este mult mai strânsă, iar lupta pentru locul care asigură calificarea în semifinale se dă între cel puţin două echipe. Dintre echipele din Zona Băcia, cea din Romos s-a desprins în câştigătoarea grupei A, însă va avea de luptat pentru un loc în semifinale, probabil cu echipa din Bretea. În grupa zonei Certej este bătaie mare între formaţiile Băiţa şi Rapolt, care se află la egalitate de puncte şi se vor întâlni în ultima etapă, în meciul care va decide calificarea. În fine, în grupa zonei Sălaş, calificarea se va decide tot în ultima etapă, în care primele clasate, respectiv Răchitova (6 puncte) şi Sarmizegetusa (4 puncte), se vor afla faţă în faţă şi se vor duela pentru locul întâi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.