Actualitate

Iertat de fosta concubină, nu și de judecători

Agresorul și-a terorizat fosta iubită și a amenințat-o că o omoară, dar a fost iertat de victimă. Femeia și-a re­tras cele trei plângeri penale pentru vio­lență în familie iar bărbatul a scăpat de acuzații. N-a scăpat însă de închi­soare, pentru că a mai comis o infrac­țiune pentru care victima nu-l putea scăpa.

Era foarte beat
Procurorii Parchetului de pe lângă Ju­decătoria Orăștie au cerut condam­na­rea la o pedeapsă penală a recidivistului acuzat de trei infracțiuni de amenințare, dar și de încălcarea ordinului de pro­tecție. Bărbatul de 33 de ani, din Orăștie, intrase de trei ori în aceeași zi în gos­po­dăria fostei iubite și a amenințat-o cu moartea. Avea obligația de a păstra o distanță minimă de 200 metri față de femeie și locuința ei, dar a ignorat acest lucru. „Tatăl persoanei vătămate i-a spus acesteia că a venit fostul concubin, care era foarte beat, şi i-a spus că dacă nu se împacă cu el, nu se lasă dacă nu o va omorî până de sărbători”, se reține din dosar. Bărbatul s-a dus și la locul de muncă al femeii, dar a fost avertizat să părăsească incinta firmei. ”În timp ce se deplasa spre ieşirea din firmă, inculpatul a continuat să adreseze ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea la adresa persoanei vătămate”, se mai arată în dosar. În fața anchetatorilor, individul a recunoscut că pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-a dus la femeie acasă pentru a o convinge să împace cu e. A re­cunoscut că a ameninţat-o cu moar­tea, iar dacă o prinde cu cineva îi taie gâtul.

Nepăsare față de lege
Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Orăștie iar femeia a depus o declarație prin care și-a retras plângerea, astfel că instanța a încetat procesul penal împo­triva agresorului. Totuși, procurorii l-au învinuit și pentru că a încălcat ordinul de protecție iar judecătorii l-au condamnat pentru această infracțiune. ”Instanța re­ține că fapta inculpatului prezintă pe­ricol social însemnat, acesta încălcând ordinul de protecţie pentru motivul că nu l-a apreciat ca fiind foarte serios. In­cul­patul nu conştientizează şi nu accep­tă drepturile şi libertăţile celorlalţi mem­bri ai societăţii. Trebuie să înţe­le­a­gă că relaţiile sociale nu pot avea la bază sentimente de teamă pentru propria in­tegritate fizică sau chiar pentru propria viaţă. Chiar dacă persoana vătămată și-a retras plângerea prealabilă depusă cu privire la infracțiunea de amenințare, instanța consideră că nu pot fi ignorate spusele inculpatului, având în vedere că tocmai prin acestea inculpatul a în­căl­cat o hotărâre judecătorească dată toc­mai cu scopul de a proteja persoana vă­tămată de violența domestică. Toto­dată, se reține că inculpatul, prin com­portamentul său, și-a manifestat expres nepăsarea față de dispozițiile legii”, au apreciat magistrații. Recidivistul a fost condamnat la pedeapsa de 9 luni de închisoare cu executare pentru să­vâr­şirea infracţiunii de încălcarea ordinului de protecţie. (M. Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura