FlashPolitica si administratie

Iatã pe cine ar vota hunedorenii!

Natalia Bumbac05 vot

Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a prezentat într-o conferinţă de presă rezultatele sondajelor efectuate în judeţ şi în municipiile Deva, Hunedoara şi Orăştie, la comanda organizaţiei judeţene a PSD,  premergătoare alegerilor locale din 2016. Sondajele au fost întocmite de Grupul de Studii Socio-Comportamentale (GSSC) Avangarde în perioada 2-11 noiembrie. La chestionarul făcut la nivel de judeţ a răspuns un număr de 1.150 de persoane, având o marjă de eroare de 2,89 la sută, la sondajele din municipii au răspuns 1.650 de persoane cu o marjă de eroare de 4,32 la sută.
Primarii în funcţie, preferaţi
În sondajul efectuat pentru candidatul la funcţia de primar al Devei au fost trecute cinci persoane, printre care actualul edil Petru Mărginean şi Mircia Muntean, care ulterior şi-a anunţat candidatura la primăria municipiului din partea partidului condus de Mircea Geoană. Din rezultatele prezentate rezultă că pentru Mircia Muntean au optat 30 la sută dintre respondenţi, iar pentru Petru Mărginean 27 la sută dintre devenii chestionaţi.
În municipiul Hunedoara, sondajul a plasat în topul preferinţelor pe  actualul primar PNL, Viorel Arion. Pentru acesta au optat 56 la sută dintre persoanele chestionate, fiind urmat de contracandidatul PSD, viceprimarul Dan Bobouţanu, cu un scor de 30 la sută. Următoarea opţiune a locuitorilor municipiului Hunedoara  a fost consilierul judeţean independent, Liliana Ţolaş, cu un rezultat de 12 la sută.
La Orăştie, actualul primar, Ovidiu Bălan pare a fi de neînlocuit, conform rezultatelor sondajului, pentru acesta optând 71 la sută dintre respondenţi. Acesta a fost urmat de Iosif Veniamin  Blaga, fost primar al municipiului, cu un scor de 16 la sută, Lucian Heiuş cu 9 la sută şi Dorin Popa, actualul viceprimar al municipiului Orăştie, cu un rezultat de 8 la sută. Întrebat cum va proceda în cazul municipiului Deva, unde Mircia Muntean a trecut la alt partid, fiind considerat drept prima opţiune a social democraţilor pentru candidatura la primăria municipiului, Laurenţiu Nistor a afirmat că va face alte sondaje, cu alţi potenţiali candidaţi, iar în funcţie de rezultatele acestora va fi desemnată persoana care va reprezenta PSD în bătălia electorală pentru Primăria Deva.
PSD, pe primul loc în judeţ
Din rezultatele sondajului efectuat la nivel de judeţ, PSD ar fi primul pe lista opţiunilor electoratului, atât pentru consiliul judeţean, cât şi pentru alegerile parlamentare. Întrebaţi cu care partid ar vota pentru a ajunge la conducerea judeţului, 47 la sută dintre hunedoreni au optat pentru PSD, 38 la sută pentru PNL şi 4 la sută pentru ALDE, celelalte formaţiuni politice precum PRM, PMP, UDMR etc. obţinând între 1 şi 2 la sută. La alegerile parlamentare, care vor avea loc la sfârşitul anului viitor, conform sondajului prezentat de deputatul Laurenţiu Nistor, hunedorenii ar vota în proporţie de 44 la sută pentru PSD, 38 la sută pentru PNL şi 4 la sută pentru ALDE, alte partide obţinând scoruri nesemnificative.

6 comentarii la „Iatã pe cine ar vota hunedorenii!

  • Preferințele electoratului sunt și…nu sunt surprinzătoare.

  • Stimata domnisoara si stimata redactie, cred ca e cazul sa va uitati spre poarta (usa) institutiei. Colindatorii anul acesta vor purta masti si combinezoane cu inscriptia DNA. Nu pentru porcaria de „sondaj” publicata in afara perioadei legale de campanie electorala ci pentru banii spalati si luati de la unii „sponsori” ai PSD.
    Jalnic scris articolul, de kko sondaj.

  • De precizat ca sondajul a fost facut exclusiv printre membri PSD.

  • Ziua Nationala a Romaniei este o sarbatoare a romanilor de pretutindeni. Ii doresc tarii noastre sa se bucure de prosperitate, cetatenii sa fie sanatosi, sa ne continuam cu incredere si rigurozitate drumul european. La Multi Ani Romania ! La Multi Ani Romani !

  • Daca ati ascultat din intamplare prezentarea sondajului, facuta de semidoctul Nistor, probabil ati avut inca o data convingerea ca ne conduc niste oameni care au o educatie precara, cum altfel s-ar putea spune despre cei care nu cunosc nici macar gramatica limbii romane ?! In suficienta lor, multi politicieni nu-si vad mediocritatea !!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura