Iarna nu sperie administraţia comunei Hărău

16 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Zăpada căzută zilele acestea nu pare să fi speriat administraţia publică din Hărău. Ba mai mult, nici gradul de încasare a impozitelor pe 2018 nu sperie pe nimeni.

„Deszăpezirea o facem noi, cu ajutorul unui buldoexcavator cu lamă, dar e loc şi de mai bine. Avem noroc cu faptul că nu suntem poziţionaţi la altitudine. În cea mai mare parte, drumurile care traversează satele Hărău, Bârsău, Chimindia şi Banpotoc sunt judeţene, iar noi ne ocupăm de cele comunale. Stocul de nisip şi sare este asigurat, însă încercăm să nu folosim prea multă sare, ca să nu ne strice asfaltul. Cetăţenii îşi deszăpezesc singuri în faţa casei, majoritatea. Noi ne dăm silinţa să fim acolo unde este necesar, dar nu ai cum să ajungi în acelaşi timp, peste tot”, afirmă Lucian Mihael Albu Weber (foto), primarul comunei Hărău.
Despre cifrele rezultate în urma încasării de taxe şi impozite pe 2018, acesta spune că sunt bunicele, colectându-se în jur la 88 de procente. Nici dările pentru anul 2019 nu au fost majorate, actualizându-se doar la rata inflaţiei, după cum obligă legea.
„Avem unii rău platnici care de câţiva ani nu prea îşi fac datoria de cetăţeni ai comunei şi vom trece la popriri. Persoanele juridice îşi achită impozitele, dar unele mai au restanţe de onorat, promiţând că o vor face. Ce ne supără sunt amenzile. Am mai spus-o şi o repet: ar trebui revizuită legislaţia. Sunt aceleaşi persoane care efectiv nu vor să le achite de ani buni şi nu avem cum să solicităm executare silită, deoarece nu au nimic în proprietate şi nici nu lucrează. Eu aş propune ca Legiuitorul să intervină drastic. De exemplu, în momentul în care ai luat amendă de circulaţie, neachitând-o la termen, să ţi se suspende talonul maşinii, din oficiu. Pe noi ne afectează la calculul alocărilor bugetare, adică la bani. Nu e corect”, a mai arătat primarul din Hărău.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Beneficiarii de ajutor social pot lucra ca zilieri

Potrivit unui comunicat al Primăriei Deva, firmele din municipiu care au nevoie de forţă de muncă pentru activităţi sezoniere pot...

Bulina neagră, 16.01.2019

Dorin Gheorghe B., din comuna Burjuc Pentru că a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzaţia...

Bulina albă, 16.01.2019

Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăştie Pentru că la început de an, a semnat două contracte de finanţare cu fonduri europene,...

Închide