Beneficiarii de ajutor social pot lucra ca zilieri

16 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Ultima Ora

Potrivit unui comunicat al Primăriei Deva, firmele din municipiu care au nevoie de forţă de muncă pentru activităţi sezoniere pot angaja, ca zilieri, persoane ce beneficiază de ajutor social.

Această nouă activitate este disponibilă ca urmare a modificărilor aduse Legii privind venitul minim garantat, cu scopul de a valorifica forţa de muncă locală. Astfel, potrivit prevederilor Legii nr. 192/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau întreprinderile familiale din municipiul Deva care au nevoie de forţă de muncă pentru desfăşurarea activităţilor sezoniere pot transmite o solicitare, în scris, Direcţiei de Asistenţă Socială Deva (Str. I. L. Caragiale, nr. 4) sau pe adresa de e-mail [email protected]), cu precizarea activităţilor şi a perioadei pentru care au nevoie de zilieri, precum şi a numărului de lucrători de care au nevoie. Termenul de depunere a solicitărilor este data de 20 a fiecărei luni, pentru luna următoare.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 192/2018, Primăria Municipiului Deva va întocmi planul de activităţi sezoniere în funcţie de solicitările primite.
Modificările legislative prevăd şi remunerarea zilierilor pentru activităţile desfăşurate. Aceasta se va stabili, prin negociere directă, între beneficiarul de lucrări şi persoana care prestează activitatea, în condiţiile Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
De asemenea, dacă o persoană care beneficiază de ajutor social refuză două oferte de activităţi sezoniere, aceasta îşi pierde dreptul la ajutorul social.
Precizăm că prioritară este efectuarea orelor de muncă în folosul comunităţii, prevăzute în legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.
La începutul anului 2019, în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială Deva se aflau 63 de persoane, beneficiare de ajutor social, apte de muncă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 16.01.2019

Dorin Gheorghe B., din comuna Burjuc Pentru că a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzaţia...

Bulina albă, 16.01.2019

Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăştie Pentru că la început de an, a semnat două contracte de finanţare cu fonduri europene,...

Absolut şocant! Şeful Serviciului Permise Auto, agresat în plină stradă de un grup de derbedei!

Caz incredibil în municipiul Deva! Şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise Auto şi Înmatriculări, din cadrul Prefecturii Hunedoara, Ovidiu Sebastian...

Închide