Sport

I-au „virusat” şi au redevenit lideri

11 x 1 autobergamo futsal (1)Ciprian Marinuţ

Autobergamo Deva a „virusat” programele tactice ale unicei echipei neînvinse în Liga I de futsal, Informatica Timişoara, şi i-a administrat prima înfrângere în actualul sezon, scor 5-1 (2-0), în partida disputată marţi seara, la Deva. Cu acest succes, trupa antrenată de Florin Ignat revine în fotoliul de lideră a clasamentului pe care l-a părăsit pentru o singură etapă, după eşecul de la Iaşi.

Lecţie de futsal
Primul meci direct dintre Autobergamo şi nou-înfiinţata Informatica Timişoara a umplut la refuz tribunele Sălii Sporturilor din Deva. Puţin sceptici în legătură cu potenţialul echipei, spectatorii deveni au ajuns să savureze un succes clar obţinut de echipa patronată de Dorin Popa în faţa grupării care are în lot „vedetele şi antrenorul” naţionalei României. „Greii” echipei de pe Bega, între care Robert Lupu, Robert Matei şi Vlad Iancu, plecaţi chiar de la Deva, au suferit la viteză, clarviziune şi concentrare, iar jucătorii cu sete de afirmare de la Autobergamo le-au predat o lecţie de futsal.
Trupa alb-vişinie a făcut un meci excelent, bazat pe muncă, ambiţie şi risipă de efort, astfel că Autobergamo a avut avantaj de două goluri la pauză. Devenii au deschis scorul prin „argintul viu” Obadă (min.7), după o intercepţie şi o cursă elegantă şi l-au majorat prin „dirijorul” Ignat (min. 14) în urma unei acţiuni personale finalizate cu un şut imparabil.
La 0-2, „calculele” Informaticii dădeau cu minus, astfel că antrenorul jucător Robert Lupu, care e mai nou, şi selecţionerul echipei naţionale a decis să rişte şi să joace în sistem 5-0, cu portar înaintaş. Alegerea s-a dovedit neinspirată, întrucât Autobergamo a închis perfect culoarele spre poarta lui Toniţa. Mai mult, Florin Ignat (min. 32) a marcat cel mai frumos gol al meciului cu un şut din propria jumătate de teren şi a majorat avantajul echipei sale la 3-0. Peste un minut, tactica Informaticii a dat roade, iar Janjic a redus din diferenţă, scor 3-1, după un atac în superioritate numerică. Totuşi, acelaşi sistem s-a întors ca un bumerang în defavoarea echipei timişorene, deoarece pe final, tot alb-vişiniii au mai punctat de două ori. Întâi a marcat Obadă (min.35) după o nouă intercepţie, iar apoi Cristian Matei (min. 38) a finalizat cu o execuţie pretenţioasă un nou contraatac şcoală şi a dus scorul la 5-1.

Plus de determinare
Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva, a afirmat că eşecul de la Iaşi din runda precedentă a fost un duş rece pentru echipa sa şi a precizat că alb-vişiniii au jucat cu mai multă determinare. „Sunt bucuros că am reuşit să-i mobilizez pe toţi băieţii după eşecul de la Iaşi şi am putut să facem un meci spectaculos pentru publicul care a venit în număr mare să ne susţină ca de obicei. Suntem bucuroşi că am reuşit să trecem pe primul loc peste unica echipă care era neînvinsă. Am fost  mai determinaţi decât ei şi am jucat cu mai multă ambiţie”, a afirmat, după meci, Florin Ignat.

Acceptare şi explicaţiile înfrângerii
Pagina oficială de Facebook a echipei Informatica Timişoara a recunoscut cu sportivitate victoria echipei din Deva şi a arătat că potenţialul grupării bănăţene a suferit din cauza unor probleme medicale ale jucătorilor. „Victorie meritată pentru deveni, din toate punctele de vedere. Un joc dezastruos făcut de echipa noastră şi greşelile personale ale jucătorilor ne-au adus prima înfrângere din acest sezon. Cu câţiva jucători accidentaţi pe foaia de joc, Janjic, Rakic, Călugăreanu şi Matei, pentru echipa noastră a marcat Slobodan Janjic, la scorul de 3-0. La 2-0, Slaven Novoselac a nimerit bara. După această primă înfrângere, Autobergamo Deva ne-a egalat la puncte şi trece pe primul loc în clasament, datorită golaverajului şi al avantajului rezultatului direct”, a notat pagina oficială de Facebook a echipei Informatica Timişoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura