I-au mai scăzut din pedeapsă

Maximilian Gânju

Recidivistul care a bătut un bătrân şi apoi l-a buzunărit, în urma apelului a obţinut o scădere din pedeapsa totală. Aproape un an de zile i-a fost considerat ca executat în baza legii privind recursul compensatoriu.

Recidivistul de 28 de ani, din Hunedoara, a bătut un pensionar de 70 de ani, I-a lăsat aproape inconştient şi apoi I-a buzunărit. Judecătoria Hunedoara l-a găsit vinovat, chiar dacă individul nu şi-a recunoscut fapta. A fost condamnat la patru ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, dar i s-au adăugat alte 407 de zile de puşcărie, respectiv un rest neexecutat dintr-o pedeapsă de şapte ani de detenţie.
Petru Farcaş a făcut apel la sentinţă şi a beneficiat de o scădere a peste 340 de zile de pedeapsă. Judecătorii de la Curtea de Apel au constatat că recidivistul beneficiează de prevederile legii recursului compensatoriu şi l-au condamnat la pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată în stare de recidivă postexecutorie. Anchetatorii au stabilit că recidivistul a jefuit un hunedorean în vârstă de 70 de ani, în timp ce bătrânul mergea spre casă. L-a lovit de mai multe ori din spate şi i-a furat din buzunarul gecii 200 de lei, dar şi o brăţară de la mână. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.