www.mesagerulhunedorean.ro

I-au mai „năşit” o dată

11 x 2 Adrian Mot orie

Ciprian Marinuţ

Olimpic Simeria şi-a menţinut ascendentul moral asupra echipei Poli Timişoara şi a câştigat şi primul meci din actualul campionat, după ce în sezonul trecut s-a impus în ambele partide, asigurându-şi asfel calificarea în play-off.

Istorie favorabilă
Trupa antrenată de Liviu Braşoveanu şi-a consolidat locul şapte în clasament, după ce a respectat tradiţia şi i-a mai ţinut o dată la respect pe cei de la Poli Timişoara. Olimpic a câştigat cu 3-1, în ciuda faptului că bănăţenii şi-au reînregimentat fostele glorii şi au readus în lot sârbii cu care au mai colaborat în campionatul trecut. Simerienii au dominat jocul destul de autoritar şi au continuat şirul succeselor cu Poli, după victoriile din sezonul anterior: 3-0 la Timişoara şi 3-2 la Simeria.

Start bun, finiş tensionat
Chiar dacă are una dintre cele mai tinere echipe ale Ligii I, Olimpic a început cu maturitate şi a făcut legea în teren, în prima repriză. După mai multe ocazii ratate, Moţ (min. 8) a deschis scorul, cu un şut din apropiere, după ce portarul sârb al bănăţenilor a respins în faţă torpila lui Tomescu. Jocul s-a încins după pauză, deşi Olimpic şi-a mărit avantajul şi a condus de două ori la două goluri diferenţă. Cu o posesie zdrobitoare a mingii, Olimpic a dus scorul la 2-0 prin Buta (min. 26). Diferenţa de două goluri, cunoscută ca fiind cea mai periculoasă, a amorţit echipa simeriană, iar Poli a redus din diferenţă în minutul 30, în urma unui gol hilar. Olimpic s-a trezit şi a reacţionat rapid. A. Paul a ţintit bara în minutul 33, iar apoi Buta (36) a refăcut diferenţa de două goluri, după o pasă de maestru inventată de Tomescu. Finalul a fost tensionat, întrucât ambele echipe au beneficiat de câte o lovitură de penalitate ce puteau fie să încurce, fie să tranşeze meciul. Portarul simerian Bejinariu (37) a demonstrat încă o dată că e un specialist al apărării unor astfel de lovituri, iar Matei (min. 40) a ţintit bara şi i-a privat pe olimpici de un succes mai categoric. „Olimpic este pe un trend ascendent, chiar şi în condiţiile unui lot extrem de tânăr, dar cu potenţial. Obiectivul nostru pentru acest sezon este calificarea pentru a doua oară consecutiv în play-off”, a spus Horaţiu Zaiu, preşedintele clubului Olimpic Simeria. Meciul poate fi urmărit pe SPORT1 TV în reluare, azi, 28 octombrie, de la ora 9.00 şi mâine, 29 octombrie, de la ora 12.00.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.