Actualitate

I-au înscenat un accident pentru a-l șantaja

Trei bărbați din Brad au fost acuzați de șantaj și complicitate după ce au pus la cale un plan prin care să-l oblige pe un cunoscut să le achite 8.000 de lei. Unul dintre șantajiști avea mi­si­u­nea de a ademeni victima iar ceilalți îi înscenau accidentul.

 

Nu au recunoscut

Planul celor trei a avut succes inițial, dar șantajiștii n-au fost mulțumiți cu suma de bani primită și au plusat. Postul de Poliție Vața de Jos a fost se­sizat de către persoana vătămată cum că a fost șantajată.
Unul dintre șantajiști a provocat un accident rutier, a lovit mașina unei persoane, dar tot el a cerut bani de la păgubit. Bărbatul l-a mințit pe săracul om că anunță Poliția, că el este de vină de producerea accidentului. În aceste condiții, a cerut suma de 8.000 de lei, amenințându-l ca în caz contrar va anun­ța organele de poliție. L-a ajutat la șan­taj alți doi bărbați. Deși nu au re­cu­noscut acuzațiile, cei trei au fost con­dam­nați de Judecătoria Brad, iar doi dintre ei au făcut apel la sentință. Unul dintre inculpați a rămas cu pedeapsa cu suspendare dictată de instanța de fond, după ce Curtea i-a respins acțiu­nea. În cazul celuilalt, instanța de apel a admis acțiunea și a desfiinţat în parte sentinţa penală, trimițând cauza spre rejudecare instanţei de fond – Jude­cătoria Brad. (M.Gânju).

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura