ActualitateFlash

I-a spart protezele şi i-a furat pantofii din picioare

Un hunedorean de 28 de ani le-a dat mari bătăi de cap poliţiştilor, după ce, timp de mai multe luni de zile, a comis tot felul de infracţiuni. Cea mai gravă faptă a lui Mircea Huzpud a fost săvârşită în luna iunie, atunci când, pentru a face rost de nişte bani, bărbatul l-a snopit în bătaie pe un bătrânel de 70 de ani, căruia i-a furat mărunţişul din buzunare şi pantofii din picioare.

Snopit în bătaie pentru 36 lei

Din datele trimise de oamenii legii, Mircea Huzpud pare a fi un individ dispus să facă orice pentru a câştiga nişte bani nemunciţi. Prima infracţiune, pentru care poliţiştii au adunat probe, s-a petrecut în noaptea de 22 spre 23 februarie 2010, atunci când hunedoreanul a furat o bicicletă, după ce i-a tăiat sistemul de închidere, producând un prejudiciu de 850 lei. La patru luni distanţă de acest incident, bărbatul a comis a altă infracţiune, numai că, de această dată, pentru a-şi putea duce la îndeplinire planurile malefice, el a folosit forţa. Aşa se face că, în seara zilei de 22 iunie, în apropierea, cinematografului Modern, din municipiul Hunedoara, Huzpud a observat un bărbat în vârstă, s-a apropiat de el şi i-a aplicat mai multe lovituri de pumni şi picioare. Pentru că nu s-a mulţumit cu prada de 36 lei, pe care a găsit-o în buzunarele victimei sale, tâlharul i-a furat bătrânelului şi pantofii din picioare. În urma bătăii primite, victima a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 24-26 zile de repaus şi medicaţie. Din cauza loviturilor primite, bărbatul de 70 de ani s-a ales şi cu ambele proteze dentare sparte.

Hoţ de fier, aluminiu şi maşini

După comiterea acestor două infracţiuni, la care a participat singur, Mircea Huzpud a început să acţioneze şi împreună cu alţi amici. Astfel, ajutat de prieteni, la sfârşitul lunii iunie, bărbatul a furat 17 bucăţi de tablă din aluminiu, de pe peretele unui chioşc situat pe strada Avram Iancu, din Hunedoara, cauzând un prejudiciu de 200 lei. Apoi, la sfârşitul lunii septembrie, hunedoreanul a furat un raft şi patru grilaje metalice de la un alt chioşc din localitate. Următoarele infracţiuni au fost comise în luna octombrie, atunci când, pe parcursul a câteva zile, Huzpud, împreună cu ai săi complici, a furat un autoturism marca Citroen, un altul, marca Oltcit şi trei autovehicule Dacia. „Hunedoreanul a fost prins în cursul zilei de luni. Ieri, acesta a fost prezentat Judecătoriei Hunedoara, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile, fiind depus în Centrul de Deţinere şi Arest preventiv al IPJ Hunedoara. Ceilalţi suspecţi, împreună cu care bărbatul a comis furturile, sunt cercetaţi în stare de libertate, urmând a se stabili participarea fiecăruia la comiterea faptelor”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. (L. Botici)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura