Eveniment

I-a dat tatălui cu toporul în cap

După ce au băut, împreună, vreo cinci litri de vin, doi bărbaţi din Simeria, tatăl şi fiul vitreg, s-au luat la ceartă. După câteva replici acide, spuse de fiecare, Ioan Giurgiu (foto) a luat toporul şi i-a dat tatălui său cu el în cap. Nenorocirea s-a petrecut în luna aprilie, iar agresorul a fost prezentat magistraţilor, ieri, la primul termen al procesului.

„Ne-am certat de la mâncare”

Prezent la termenul de judecată, Domiţian Huciu, tatăl vitreg al lui Ioan Giurgiu, a depus mărturie în faţa instanţei. „Eu stau în concubinaj cu mama lui, iar împreună cu noi locuieşte şi Ioan. Când a avut loc incidentul, am consumat împreună vreo cinci litri de vin. Amândoi eram în stare de ebrietate. La scurt timp, au început nişte discuţii mai aprinse, de la mâncare, iar la un moment dat, eram în picioare, cu spatele la el, iar când m-am întors cu faţa, mi-a dat cu toporul direct în cap. M-am aşezat pe pat, deoarece îmi curgea foarte mult sânge. Vecinii au sunat la salvare şi la poliţie. Cu toate acestea, eu m-am făcut bine şi nu am pretenţii de la el, este copilul meu şi mă doare că se află în arest, nu aş mai putea să îi cer şi daune”, mărturiseşte Domiţian Huciu.

„Nu dau declaraţie”

Întrebat de judecător dacă vrea să depună declaraţie, Ioan Giurgiu a spus că îşi recunoaşte fapta. Datorită faptului că tatăl clientului său nu a murit, în urma loviturii de topor, avocatul lui Giurgiu a cerut judecătorului să schimbe încadrarea juridică a faptei, din infracţiuni la legea omorului, în loviri sau alte violenţe. Referitor la această cerere, instanţa se va pronunţa pe parcursul procesului. La următorul termen de judecată, care va avea loc pe data de 4 august, vor fi audiaţi doi martori. (L. Botici)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura