I-a dat tatălui cu toporul în cap

10 iunie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

După ce au băut, împreună, vreo cinci litri de vin, doi bărbaţi din Simeria, tatăl şi fiul vitreg, s-au luat la ceartă. După câteva replici acide, spuse de fiecare, Ioan Giurgiu (foto) a luat toporul şi i-a dat tatălui său cu el în cap. Nenorocirea s-a petrecut în luna aprilie, iar agresorul a fost prezentat magistraţilor, ieri, la primul termen al procesului.

„Ne-am certat de la mâncare”

Prezent la termenul de judecată, Domiţian Huciu, tatăl vitreg al lui Ioan Giurgiu, a depus mărturie în faţa instanţei. „Eu stau în concubinaj cu mama lui, iar împreună cu noi locuieşte şi Ioan. Când a avut loc incidentul, am consumat împreună vreo cinci litri de vin. Amândoi eram în stare de ebrietate. La scurt timp, au început nişte discuţii mai aprinse, de la mâncare, iar la un moment dat, eram în picioare, cu spatele la el, iar când m-am întors cu faţa, mi-a dat cu toporul direct în cap. M-am aşezat pe pat, deoarece îmi curgea foarte mult sânge. Vecinii au sunat la salvare şi la poliţie. Cu toate acestea, eu m-am făcut bine şi nu am pretenţii de la el, este copilul meu şi mă doare că se află în arest, nu aş mai putea să îi cer şi daune”, mărturiseşte Domiţian Huciu.

„Nu dau declaraţie”

Întrebat de judecător dacă vrea să depună declaraţie, Ioan Giurgiu a spus că îşi recunoaşte fapta. Datorită faptului că tatăl clientului său nu a murit, în urma loviturii de topor, avocatul lui Giurgiu a cerut judecătorului să schimbe încadrarea juridică a faptei, din infracţiuni la legea omorului, în loviri sau alte violenţe. Referitor la această cerere, instanţa se va pronunţa pe parcursul procesului. La următorul termen de judecată, care va avea loc pe data de 4 august, vor fi audiaţi doi martori. (L. Botici)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Violatorii rămân în arest

Ciprian Brusturean, de 30 de ani, Mihai Feier, de 20 de ani, împreună cu Darius Mursa, de 17 ani, acuzaţi...

„Descentralizarea sistemului sanitar se face!”

Ieri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit lista cu numărul de paturi care se vor tăia din fiecare...

„Ce probe să am? I-am ucis şi gata!”

Ion Dăneasă (foto), bărbatul din localitatea Câmpu lui Neag, care la începutul acestui an, la distanţă de câteva zile, şi-a...

Închide