Huza retrogradat, Tudorache promovat

Ciprian Marinuţ

Jiului Petroşani este prima echipă din eşalonul trei care recurge la schimbarea antrenorului. După a doua înfrângere consecutivă pe teren propriu, mai marii „alb-negrilor” au decis mutarea antrenorului Daniel Huza la echipa secundă şi înlocuirea sa cu Marin Tudorache (foto), tehnician care a condus Jiul şi la ultima prezenţă în Liga I.
 

Antrenorul, primul sacrificat
Jiul Petroşani a suferit, la finalul săptămânii, a doua înfrângere consecutivă pe teren propriu şi a rămas cu un singur punct din trei etape. Bilanţul era în totală contradicţie cu planurile de promovare anunţate la startul campionatului, aşa că oficialii Jiului au acţionat rapid, pentru a remedia situaţia. Ca la orice echipă din fotbalul românesc, prima victimă a fost antrenorul. Astfel, tehnicianul Daniel Huza, care a condus echipa în primele trei etape şi care şi-a prezentat demisia, după eşecul de vineri, a fost mutat la echipa secundă, ce activează în Liga a IV-a Hunedoara.

Vrea întăriri
În locul său, pe banca tehnică a fost adus Marin Tudorache, antrenor care a activat ultima dată la Jiul pe când alb-negrii erau în Liga I. „Am ajuns la un acord cu Jiul, iar de azi (ieri n.r) sunt antrenorul principal al echipei. O să colaborez şi cu Daniel Huza, Damian Militaru şi Toni Sedecaru, însă eu decid totul la prima echipă. Vreau să ne întărim lotul cu fotbalişti valoroşi şi experimentaţi. Avem nevoie de trei-patru jucători pe axul central, pentru că acesta scârţâie în defensivă, la mijloc, şi în atac”, a declarat Marin Tudorache, imediat după ce a bătut palma cu Jiul Petroşani.
Jiul a pierdut, vineri, în etapa a III-a, în faţa echipei Millenium Giarmata, liderul seriei, cu scorul de 1-0, după ce elevii lui Daniel Huza s-au întrecut în ratări. Pe lângă înlăturarea antrenorului, se pare că şi jucătorii se vor alege cu sancţiuni financiare după acest eşec, iar pe unii dintre ei îi paşte chiar rezilierea contractelor de joc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.