Hunedorenii, stăpânii podiumului la „Cupa Cetate”

11 x 1 cupa cetate (2)Ciprian Marinuţ

Reprezentanţii cluburilor CNS „Cetate” Deva, CSS Hunedoara şi CSS Petroşani au dominat ediţia a III-a Cupei „Cetate” la lupte libere, Memorialul „Prof. Valentin Carasiniu”, clasându-se pe primele trei locuri în ierarhia generală pe medalii. Denisa Fodor de la CNS „Cetate” Deva a fost declarată cea mai bună sportivă a competiţiei, fiind premiată cu o plachetă, o diplomă şi o sumă de bani. Competiţia s-a desfăşurat la Deva, la finalul săptămânii, şi a stabilit un nou record de participare, aliniind la start 180 de sportivi din întreaga ţară.

La putere şi în judeţul lor
Luptătorii celor trei cluburi hunedorene au făcut legea la „Cupa Cetate”, deşi au avut ca adversari mulţi sportivi medaliaţi la campionatele naţionale din acest an, de la cele mai bune cluburi din ţară. În aceste condiţii, CNS „Cetate” Deva a ocupat locul întâi în ierarhia generală pe medalii, având un bilanţ de 10 medalii de aur,  şapte de argint şi 10 de bronz. Cele 10 clasări pe primul loc pentru clubul din Deva au fost realizate de următorii sportivi: Alexandru Macingo (victorie la un dublu campion naţional), Dalia Anca, Ana Preda, Larisa Kadar (victorie la campioana naţională), Denisa Fodor (campioană naţională), Paul Doda, Alexandru Tamaş, Valentin Pănoiu, Flavius Stoica, Dorin Terme. Pe locul doi s-a situat CSS Hunedoara, iar pe poziţia a III-a au fost cluburile CSM Oneşti şi CSS Petroşani. La individual, cea mai bună sportivă a competiţiei a fost declarată Denisa Fodor, de la CSN „Cetate” Deva. Sportiva antrenată de Suraj Moravan e campioană naţională şi componentă a Lotului Naţional şi a fost premiată de un sponsor din Piteşti cu o plachetă, o diplomă şi o sumă de bani. „Denisa Fodor are o propunere din partea Federaţiei Române de Lupte Libere, de a se pregăti permanent la Centrul Olimpic al României”, a precizat antrenorul Suraj Moravan.

Mai tare decât un Campionat Naţional
Competiţia a fost organizată de Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva, în colaborare cu DJTS Hunedoara şi a fost comparabilă cu un campionat naţional. „La start s-au aflat 180 de sportivi de la cele mai bune cluburi din ţară, la categoriile cadeţi, juniori III şi copii, astfel că am stabilit un nou record de participare. În plus, mulţi dintre participanţi erau medaliaţi sau finalişti la competiţiile naţionale, astfel că au existat toate ingredientele unei competiţii puternice de nivel naţional. Suntem mulţumiţi de rezultate şi ne bucurăm că organizarea a fost lăudată de toţi cei prezenţi. Mulţumim DJTS Hunedoara pentru medaliile, diplomele şi tricourile oferite premianţilor, şi mulţumim conducerii clubului CNS „Cetate”  pentru sprijinul oferit la organizarea întrecerii”, a spus Suraj Moravan.
„Cupa Cetate” a aliniat la start sportivi născuţi între 1998 şi 2004, la feminin şi masculin, iar printre invitaţi s-au aflat şi liderii Federaţiei Române de Lupte Libere, preşedintele Răzvan Pârcălabu şi vicepreşedintele Lucian Luca. Pe lista de start au fost sportivi de la următoarele cluburi: CSS şi CSM Mangalia, CSM Călăraşi, CSS şi CSM Timişoara, CSS şi CSM Reşiţa, CSM Drobeta Turnu Severin, CSS Jimbolia, CSM Lugoj, Dinamo Bucureşti, CSM Cluj Napoca, CSS Hunedoara, CSS Petroşani, CS Inter Petrila, Victoria Dobra şi CNS „Cetate” Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Show total, victorie cu emoţii

Cele mai bune echipe de futsal din România, Autobergamo Deva şi City’us Târgu Mureş, au combinat spectacolul cu adrenalina eliminărilor

Pompieri hunedoreni, avansaţi în grad înainte de termen

Ieri, cu prilejul zilei de 1 decembrie, 203 pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara“, au...

„Scurtătura“ dintre Romos şi Munţii Şureanu a fost finalizată

Mai nou, pentru a ajunge din comuna Romos în zona montană Şureanu, e nevoie doar de un sfert de oră...

Închide