Hunedorenii s-au adaptat la petrecerile de fiţe

02 nuntiAlice Brandisz

În fiecare an, în perioada de vară, restaurantele sunt suprasolicitate, fiind rezervate cu mult timp înainte pentru sărbătorirea diferitelor evenimente. Astfel, sâmbătă de sâmbătă, sălile care găzduiesc acţiuni de acest gen sunt rezervate pentru petreceri de tot felul cu aproximativ un an de zile înainte.
Şi în judeţul nostru, pentru cei care doresc organizarea unei petreceri, nuntă, botez, majorat sau orice altă aniversare, oferta este foarte variată şi în acelaşi timp pentru toate buzunarele. În funcţie de gusturile şi posibilităţile clienţilor, sălile oferă o gamă cât se poate de largă de servicii. Cine alege să închirieze un restaurant trebuie să facă o rezervarea prealabilă şi în momentul în care aceasta a fost reţinută trebuie achitat un avans de câteva sute de lei. În general, meniul stabilit pentru seara petrecerii este ales în funcţie de posibilităţile şi dorinţele clientului. Preţul este între 65 de lei şi 170 sau chiar 200 de lei pentru o persoană, în funcţie de câte feluri de mâncare se servesc, dar şi de produsele care se regăsesc în meniu. Potrivit ofertelor prezentate de localuri, meniurile care depăşesc 140 de lei au incluse şi băuturile (cafea, apă, sucuri sau băuturi alcoolice). Pentru ca reuşita să fie garantată, clienţii pot apela şi la firme sau agenţii specializate în organizare de evenimente, care pot pune în aplicare aproape orice fantezie şi dorinţă pe care o au clienţii lor.

Orice vis poate deveni realitate
Şi oferta lor este una foarte variată, oferindu-ţi posibilitatea să pui în aplicare cele mai îndrăzneţe şi neobişnuite idei. De la invitaţii sau binecunoscutele aranjamente florale până la lumini arhitecturale sau fum pentru dansul mirilor, bineînţeles în funcţie de buzunarul fiecăruia. Toate aceste servicii costă, dar cei interesaţi trebuie să-şi facă nişte calcule prealabile, pentru că, din spusele celor care se ocupă de ani buni cu organizare de evenimente, pe cont propriu poţi scoate mai mulţi bani din buzunar decât dacă apelezi la o agenţie specializată care să se ocupe de absolut tot. Acest lucru se justifică prin faptul că agenţia face reduceri sau oferă chiar anumite servicii gratuite dacă doritorii aleg să beneficieze de full-service. Costurile la aceste servicii variază şi ele. Astfel că preţul unui aranjament realizat din flori naturale poate varia de la 25 de lei până la câteva sute bune, la cele de dimensiuni foarte mari. Cele mai solicitate flori sunt orhideele, trandafirii şi hortensiile. De asemenea, firma poate aranja prezidiul (masa mirilor) cu diferite accesorii cristale sau perle, flori naturale sau lumânări. Printre serviciile oferite de o astfel de agenţie se numără îmbrăcatul scaunelor, contra unei sume de aproximativ 500 de lei pentru o sută de persoane sau amenajarea intrării, fotografii şi filmare profesională la rezoluţie full HD. Pentru cei care doresc să rămână cu o amintire frumoasă din noaptea nunţii trebuie să scoată din buzunar minimum 550 de euro.

Gheaţă carbonică pe ringul de dans
Cele mai căutate servicii în ultima vreme sunt luminile arhitecturale şi gheaţa carbonică care are efect de fum pe ringul de dans. O astfel de ambianţă poate costa până la 350-400 de lei. Clasicele baloane, care erau prezente la orice eveniment, au devenit banale şi nu se mai numără printre dorinţele clienţilor, aceştia preferând ornamente din flori naturale. Dacă înainte la intrare erau amenajate arcade cu baloane, mai nou, invitaţii sunt aşteptaţi cu covor roşu şi pergole ornate cu flori naturale sau funde.  Pentru o arcadă încărcată cu flori clientul poate plăti între 450 şi 1000 de lei.

Dulciuri pentru toată lumea
Ultima modă în materie de petreceri o constituie candybar-ul amenajat în incinta sălilor, care îndulcesc invitaţii cu tot felul de bunătăţi. Aceştia au la dispoziţie fântâni de ciocolată, fructe fondate sau dulciuri din cele mai variate. Acest răsfăţ poate costa între 10 şi 20 de lei de persoană. În concluzie, pentru o petrecere de vis poţi avea acces la servicii din cele mai extravagante şi tot ceea ce ai visat vreodată poate deveni realitate, totul depinde însă de bugetul pe care îl are fiecare la dispoziţie pentru astfel de cheltuieli.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare