Hunedorenii reclamă poluarea de la ArcelorMittal

20 iunie 2018 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara vin cu precizări, după ce au fost depuse reclamaţii din cauza poluării produse de ArcelorMittal.

”Primăria municipiului Hunedoara manifestă un interes deosebit referitor la problemele legate de poluare şi protecţia mediului. Astfel că, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a avut nenumărate discuţii pe această temă cu reprezentanţii societăţii ArcelorMittal.
„Am primit asigurări din partea lor că situaţia se va remedia în scurt timp. Chiar astăzi (n.r.-ieri) am semnat autorizaţia solicitată de ArcelorMittal pentru construirea instalaţiei de desprăfuire – Lucrări de construcţii aferente extinderii instalaţiei de desprăfuire oţelărie: turn răcire, stingător scântei şi exhaustor în cadrul oţelăriei. Odată cu realizarea acestei instalaţii sperăm ca problema poluării să fie rezolvată”, a declarat Dan Bobouţanu.
De asemenea, în cadrul discuţiilor purtate cu primarul municipiului Hunedoara, reprezentanţii ArcelorMittal au dat asigurări că au bune intenţii în menţinerea locurilor actuale de muncă, precum şi în crearea altora.
ArcelorMittal Hunedoara este o societate focalizată pe elaborarea de oţel şi fabricarea de profile lungi turnate continuu şi laminate la cald. În prezent, aici lucrează circa 700 de persoane. ArcelorMittal este unul dintre cei mai importanţi contribuabili la bugetul municipiului Hunedoara, prin impozitele şi taxele pe proprietate, dar şi prin cota parte din impozitele pe salariile angajaţilor, care se întorc la primărie. (A.Năstase)

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Hunedorean spune:

  Mai trebuie readus cuptorul si doghouse conform project!

 2. Gigi spune:

  Cu precizari privind poluarea trebuie sa vina cei de la mital si cei de la agentia de mediu.desprafuirea trebuia finalizata in 2013.
  E un fel de nepasare fata de populatia orasului si fata decei ce lucram in otearie!

 3. ion spune:

  Lamuriri trebuie date si privind radioactivitatea,mercurul si alte materiale poluante.chiar ne lasam aburiti de astia?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Anunţ finante 1, 21.06.2018

Protest în faţa Prefecturii

Ieri, între orele 18 şi 20, circa 35 de persoane au protestat în faţa Prefecturii Hunedoara împotriva modificărilor aduse Codului...

Deşi dispune de aparate de aer condiţionat. În Piaţa Centrală din Deva este ca în saună

Comercianţii din Piaţa Agroalimentară din Deva se plâng de condiţiile inadecvate în care sunt nevoiţi să-şi vândă mărfurile. Mai exact,...

Închide