Hunedorenii nu mai investesc în maşini

04 Fiat_500_panorama
Nicoleta Popa

Piaţa auto din judeţul Hunedoara este şi ea afectată de criză. De la începutul anului, numărul maşinilor înmatriculate în judeţ a scăzut cu peste 4.000.
Astfel, dacă în anul 2008, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor au fost înregistrate aproape 19.000 de maşini, anul acesta, numărul lor a scăzut la 14.000.
„Numărul autoturismelor înscrise a scăzut semnificativ faţă de anul trecut şi asta se întâmplă nu numai la maşinile noi, ci şi la cele second-hand. În plus, în ultimii ani, piaţa s-a saturat”, a declarat Nicolae Marin, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Reduceri mari, vânzări mici
Şi dealerii auto din judeţul Hunedoara se plâng că afacerea merge foarte prost. Ei susţin că vânzările s-au redus şi cu 60 la sută, chiar dacă oferă reduceri de până la 8.000 de euro pentru un autoturism. „În luna octombrie, am vândut doar patru maşini, din care trei în programul Rabla. Oamenii nu mai cumpără maşini, deoarece nu mai au siguranţa zilei de mâine. De exemplu, la Fiat Linea oferim o reducere de 4.000 de euro, iar dacă o persoană doreşte să achiziţioneze o astfel de maşină prin programul Rabla, beneficiază de o reducere de aproape 5.000 de euro”, a declarat Cristina Popa, dealer Fiat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.