Sport

Hunedorenii James Chereji şi Xenia Jorneac, la primele victorii la profesionişti, în România

Claudiu Sav
Pugiliști hunedoreni Xenia Jorneac (foto sus) și James Chereji (foto jos), legitimați la CS Corvinul 1921 Hunedoara, au obținut primele lor victorii la profesioniști, în România! Cei doi au urcat în ring, la finele săptămânii trecute, la Cluj-Napoca, în cadrul galei „Seara Campionilor – Totul pentru Box” şi au câştigat meciurile cu Cristina Busuioc, res­pectiv Ştefan Nicolae.

Primăria Hunedoara îi susține
Aflat la al 20-lea lui meci la pro­fesionişti, James Chereji (28 de ani), l-a învins pe bucureşteanul Ştefan Nicolae (31 de ani), la puncte, într-un meci de şase runde, la categoria 59 de kilo­grame şi a bifat, astfel, a 18-a victorie la profesionişti (unde are doar două înfrân­geri!). Într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale Galei de la Cluj, Xenia Jorneac a câştigat duelul cu Cristina Busuioc, la 51 de kilograme, ajungând astfel la al 11-lea succes la profesionişti, din 17 meciuri.
„Ne bucurăm că am reuşit să câşti­găm meciurile noastre şi cred că am avut prestaţii solide, pe întreaga durată a celor şase runde. De altfel, a fost plă­cut să aflăm de la cei din jur că meciu­rile noastre au fost printre cele mai bune din întreaga gală, chiar dacă am avut adversari cu experienţă, foarte bine pregătiţi. Le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături, de la Primăria municipiului Hunedoara, la cei de la clubul Corvinul – al cărei siglă o purtăm cu mândrie pe şorturi, la spon­sorii noştri, până la Cosmin Gîrleanu şi Mervyn Turner, care ne-au fost alături la colţ”, a spus James Chereji, care se va pregăti, în continuare, pentru Cam­pionatele Naţionale, care vor avea loc în prima săptămână a lunii decembrie.
De altfel, dincolo de Naţionalele de Box, ambii sportivi îşi doresc să mai urce o dată în ring, la profesinioşti, până la finele anului. James Chereji şi Xenia Jorneac sunt legitimaţi la secţia de box a clubului Corvinul 1921 Hunedoara, club susţinut de Primăria municipiului Hunedoara.