Sport

Hunedorenii, în top la tae-kwon-do

Ciprian Marinuţ

Sportivii de la cluburile „Hard Steel” Călan, „Pantera Neagră” Petroşani şi „Cobra” Deva au etalat inteligenţă în luptă, precizie, viteză şi forţă la execuţiile tehnice, şi au cucerit 31 de medalii la Cupa României, desfăşurată recent la Baia Mare.
Tae-kwon-do este o artă marţială de origine coreeană, faimoasă în special pentru loviturile înalte cu piciorul, admisă recent în familia sporturilor olimpice. Stilul tae-kwon-do li se potriveşte ca o mănuşă sportivilor hunedoreni, întrucât cele trei cluburi din judeţ au performanţe de top.
 

„Hard Steel“ Călan, tare la echipe
Cele mai bune rezultate dintre cele trei cluburi din judeţ prezente la Cupa României de la Baia Mare le-au obţinut reprezentanţii de la „Hard Steel“ Călan. Cei 10 sportivi antrenaţi de Cristinel Popa au cucerit 16 medalii, bilanţ cu care au ocupat locul secund în clasamentul general al cluburilor la juniori, după „Ştiinţa Dragonul“ Baia Mare, şi locul trei în clasamentul absolut, la seniori, juniori şi copii, după Puma Sibiu şi King Do Oradea. „Juniorii Cristian Popa şi Artur Meizel au fost pe primul loc la luptă şi pe poziţiile doi şi trei la tull (un fel de kata din karatele shotokan n.r.). Tot la juniori, Cozmin Cotoi a cucerit medalia de argint la luptă, iar echipa formată din cei trei a ocupat locul I la spargeri forţă şi s-a situat pe locul secund  la  luptă. La junioare, Andreea Nagy a ocupat locul I la luptă şi II la tull, Mădălina Mureşan şi Nicoleta Haţegan au obţinut medalii de argint la luptă, iar Ionela Grosu a fost pe locul trei la luptă. Echipa junioarelor a obţinut medalii de argint atât la luptă, cât şi la spargeri forţă. Clubul nostru a mai obţinut două medalii de argint prin seniorul Alin Şpan şi prin juniorul mic Vlad Tănase. Rezultatele sunt foarte bune şi ne dau încredere că vom obţine medalii şi la campionatele naţionale şi europene de anul viitor”, a precizat antrenorul Cristinel Popa.

 

Medalii cu banii părinţilor
Clubul „Pantera Neagră” din Petroşani s-a prezentat la competiţie cu un lot format din 13 sportivi şi şi-a trecut în palmares nouă medalii: două locuri I, două locuri II şi cinci locuri trei. Cu acest bilanţ, clubul „Pantera Neagră” s-a situat pe locul patru la juniori din 21 de echipe participante din toate colţurile ţării. „Mulţumesc părinţilor acestor copii pentru efortul financiar pe care l-au depus pentru a ne putea prezenta la competiţie. Sunt foarte mândru de comportamentul sportivilor la acest eveniment. Sperăm ca la Cupa Transilvaniei din data de 12 decembrie, de la Cluj, să luăm şi trofeul”, a declarat antrenorul Lascău. 

„Cobra“, cu debutanţii pe podium
Colecţia de medalii a cluburilor din judeţ a fost completată de „Cobra“ Deva. Şase dintre cei nouă sportivi antrenaţi de instructorul Iosif Ambruş au urcat pe podium, surpriza plăcută fiind debutanţii Alexandru Popa şi Antonio Cacio. „Cel mai bine a concurat junioara Lorena Stoica, aceasta cucerind medalia de aur la luptă şi rămânând neînvinsă în competiţii de peste doi ani. Surprizele plăcute au venit de la Alexandru Popa (10 ani) şi Antonio Cacio (14 ani), ambii medaliaţi cu argint la luptă, deşi sunt debutanţi în competiţii. Cobra Deva a mai cucerit trei medalii de bronz prin Valentin Bozan (juniori), Marius Prutean (14 ani) şi Sebastian Stoicescu (10 ani). Toţi sportivii noştri au dat dovadă de multă disciplină şi hotărâre, iar rezultatele sunt mulţumitoare”, a precizat instructorul Iosif Ambruş.
La Cupa României au participat 210 sportivi de la peste 20 de cluburi din ţară.

3 comentarii la „Hunedorenii, în top la tae-kwon-do

  • FELICITARI,TUTUROR SPORTIVILOR TKD.DIN JUDET!

  • Este trist că în acest sport se ajunge să plăteşti pentru a câştiga, ironic, nu?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura