EvenimentFlash

Au furat 15.000 lei şi un inel de aur

Livia Botici

O grupare specializată în furturile din locuinţe, acţionează nestingerit, în ultima perioadă, în municipiul Deva. Victimele vizate sunt de cele mai multe ori persoanele în vârstă, care locuiesc singure şi care nu au nici un fel de apărare. Ultima faptă de acest gen s-a petrecut marţi seara, atunci când un bărbat, în vârstă de 92 de ani, din Deva, a rămas fără 15.000 lei şi un inel de aur, pentru că i-a permis unei necunoscute… să-i verifice apometrele.

Femeia mai avea un complice

Potrivit poliţiştilor, deveanul a rămas fără bani în seara de marţi, în jurul orei 19. Se pare că, atunci, la uşa acestuia a bătut o femeie, în vârstă de aproximativ 35 de ani, care i-a spus că trebuie să verifice robinetele de apă şi apometrele. De bunăcredinţă, bătrânelul i-a permis femeii să intre în casă, fără ca măcar să bănuiască, vreo secundă, că aceasta era, de fapt, o hoaţă. În timp ce amândoi se aflau în baia locuinţei, pentru ca tânăra să „verifice” apometrele, un complice al său a pătruns în apartament, uşa fiind lăsată deschisă. Timp de câteva minute, cât a durat operaţiunea din toaleta deveanului, părtaşul femeii la furt a sustras dintr-un sertar al unei biblioteci din sufragerie suma de 15.000 lei şi un inel de aur. La scurt timp după aceea, femeia i-a spus victimei sale că şi-a terminat treaba, i-a mulţumit şi a plecat fericită, cu gândul că a reuşit să o păcălească.

Atenţie! Făptaşii nu au fost prinşi

Cu toate că, după ce şi-a dat seama că a fost prădat, deveanul a sesizat poliţia, până în acest moment, hoţii nu au fost prinşi. În acest caz, oamenii legii, care se ocupă de identificarea autorilor, caută o femeie în vârstă de aproximativ 35 de ani, înălţime de 1,70 metri, ten deschis şi constituţie atletică. Potrivit poliţiştilor, suspecta îşi schimbă des culoarea părului şi vorbeşte cu un accent străin, probabil maghiar. „Din păcate, nu este primul caz de furt din locuinţă cu acest mod de operare, înregistrat în Deva, în ultima perioadă. Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiuni, le recomandăm oamenilor să nu păstreze în locuinţă sume mari de bani. În cazul în care persoane necunoscute doresc să le fie permis accesul în locuinţă, sub pretextul că sunt reprezentanţi ai diferitelor servicii publice, oamenii trebuie să le verifice identitatea pe baza legitimaţiei de serviciu, iar dacă au suspiciuni, să solicite sprijinul poliţiei, apelând numărul unic 112”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura