Comunitate

Hunedorenii au sărit în ajutorul celor năpădiţi de zăpezi

În săptămâna trecută, în judeţul nostru au fost organizate numeroase acţiuni de ajutorare a sinistraţilor din judeţele din sudul şi estul ţării, afectate de căderile masive de zăpadă. O acţiune de amploare a fost organizată prin filiala judeţeană a Crucii Roşii, dar şi alte organizaţii politice sau apolitice, primării şi chiar companii private s-au mobilizat la aceste acţiuni de ajutorare. Redăm în continuare doar câteva dintre ele.

Dorin Gligor: Le mulţumesc celor care au sprijinit acţiunea noastră umanitară!   

Organizaţia judeţeană a PDL a iniţiat o acţiune de strângere de ajutoare pentru sinistraţii din judeţul Vrancea. În urma acestei acţiuni, au fost strânse de la cetăţeni din municipiile Deva şi Orăştie şi din oraşul Simeria, peste şapte tone de alimente neperisabile, donate de oamenii din localităţile amintite. Acestea au fost expediate cu un autotren, însoţit de trei delegaţi, în comuna vrânceană Vidra, comună cu peste 8.000 de locuitori, şi cu opt sate aparţinătoare, toate greu încercate în această perioadă. Cu acest prilej, Dorin Gligor, liderul democrat-liberalilor hunedoreni, a ţinut să sublinieze că Organizaţia judeţeană a PDL Hunedoara le mulţumeşte tuturor hunedorenilor care au înţeles nevoile românilor aflaţi în dificultate din cauza nămeţilor.
„Reuşita acestei acţiuni arată încă o dată sufletul mare al hunedorenilor noştri. Din puţinul lor, oamenii simpli au venit şi au adus pachete pentru alţi oameni, la fel de simpli, loviţi de furia acestei ierni. Acţiunea noastră, de a sări în ajutorul semenilor aflaţi în necaz, este un gest firesc, omenesc, căruia nu aş vrea în nici un caz să-i dăm o conotaţie politică. Omenia nu are culoare politică. Chiar le-am cerut colegilor mei să fie discreţi în această privinţă, nu avem nevoie să ne facem capital de imagine pe necazul unor oameni, e jenant. Aţii au făcut altfel, e treaba lor. Noi am fost mulţumiţi că am putut ajuta. Iar dacă ar trebui să lăudăm pe cineva sau să mulţumim cuiva pentru reuşita acţiunii noastre de ajutorare, atunci, în primul rând, hunedorenii sunt cei cărora li se cuvin toate laudele şi toate mulţumirile. Noi nu am făcut altceva, decât să îi ajutăm, cu sprijinul organizaţiilor noastre de femei şi tineret, ca prin colectarea donaţiilor, şi hunedorenii să poată fi alături de semenii noştri aflaţi în dificultate. Ne bucurăm că demersul nostru la ajutorarea acelor oameni nu a fost, in final, afectat de încercările disperate de boicotare, desfăşurate în vecinătatea punctului nostru de colectare şi că donatorii au înţeles caracterul umanitar al gestului nostru. Pur şi simplu, hunedorenii au dovedit, şi de această dată, că sunt oameni adevăraţi. De aceea, le mulţumesc tuturor celor care au sprijinit această acţiune umanitară!”, a declarat preşedintele PDL Hunedoara.

Şi Geoagiu a trimis ajutoare sinistraţilor

Dezastrul din ţară, produs de căderile masive de zăpadă, nu l-au lăsat rece pe edilul din Geoagiu, Simion Mariş, acesta împreună cu colegii săi din administraţia publică locală, mobilizându-se într-o acţiune de întrajutorare.
„Având în vedere problemele deosebite înregistrate de judeţele din sudul şi estul ţării, am considerat că este necesar să apelăm la societăţile comerciale de pe raza administrativă a oraşului Geoagiu, pentru a contribui cu ajutoare, sub formă de produse alimentare neperisabile, îmbrăcăminte şi pături. Ele au fost trimise vineri, la centrul judeţean de colectare de la Deva, pentru a lua calea celor aflaţi la necaz. La această acţiune, au participat şi colegii din primărie, care au donat sume de bani pentru achiziţionarea unor produse alimentare. Pe această cale, vreau să le mulţumesc. De asemenea, doresc să aduc mulţumiri societăţilor comerciale care au dat curs solicitărilor noastre şi au înţeles că prin eforturi comune, putem să alinăm din suferinţa celor mai puţin norocoşi. Acestea sunt: Tbrcm S.A Geoagiu-Băi, Edorom Metal SRL Geoagiu, Itai Izvorul Rece SRL, Complex Hotelier Germisara SRL, SC Flavidis SRL Geoagiu, Pensiunea Drăgan SRL, Melha Traian PFA, General Elis Com SRL şi nu în ultimul rând, Groza IF”, a spus primarul din Geoagiu.

Axis Holding a acţionat cu două echipe

Grupul de firme Axis, care are reprezentanţe şi în judeţul nostru, a participat activ în această campanie de ajutorare. Astfel, echipe de salariaţi din divizia de securitate Axis Security au acţionat la dezăpezirea căilor de acces şi împărţirea ajutoarelor. Echipa diviziei Axis Emergency, formată din medici generalişti de urgenţă, a acordat asistenţă medicală şi medicamente celor ce au avut nevoie din două localităţi din judeţul Vrancea. Astfel, convoiul format din nouă maşini – incluzând trei maşini de intervenţie, două ambulanţe, două maşini de pompieri şi două camioane cu ajutoare – a ajuns în satele Hânguleşti şi respectiv Stupina, din judeţul Vrancea. S-au împărţit alimente de bază (ulei, făină, orez, conserve, apă etc.) pentru 800 de persoane, precum şi haine, încălţăminte şi medicamente, totul ridicându-se la valoarea de 40.000 lei, declară Ionuţ Rudeanu, preşedintele-director general al Axis Holding. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura