Hunedorenii, așteptați să doneze sânge pentru victimele carnagiului din București

donare-sangeHunedorenii care doresc să ajute victimele catastrofei de vineri noaptea din clubul Colectiv din București sunt așteptate la centrele de transfuzii sanguine din județ să doneze sânge. Potrivit anunțului conducerii Centrului de Transfuzie Sanguină Hunedoara duminică, 1 noiembrie, începând cu ora 08.00, vor fi deschise trei astfel de centre la Deva, Hunedoara și Petroșani.

Cele 3 centre sunt: Centrul de Transfuzie Sanguină Deva – B-dul 22 Dec, bl D1, parter – intrare prin Dragoș Vodă; Centrul de Transfuzie Sanguină Hunedoara – la Spitalul municipal “dr. Alexandru Simionescu”; Centrul de Transfuzie Sanguina Petroșani – Policlinica Stomatologică.

De asemenea, luni, 2 noiembrie, începând cu ora 09.00, donatorii sunt așteptați la Policlinica din Brad (parter, cabinetul de Ortopedie) unde se organizează un punct pentru recoltare de sânge.

La inițiativa directorului Spitalului din Hunedoara, Nicușor Ștefan, centrul de transfuzie sanguină a unității medicale a fost deschis deja de astăzi, sâmbătă, unde mai multe persoane au venit să doneze sânge. ”Am chemat personalul medical de la centrul de transfuzii sanguine de acasă, după ce am aflat despre tragedia petrecută în Capitală. Au venit mai multe persoane, o parte dintre ele nu au putut fi preluate, deoarece nu îndeplineau condițiile de donatori de sânge. Vom lua legătura cu colegii din București, pentru a le transmite stocul de sânge”, a afirmat directorul Spitalului din Hunedoara. (Natalia Bumbac)

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.