Hunedoreni implicaţi în traficul de monede dacice

18 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Livia Botici

Aproape 10.000 de monede dacice şi medievale, din aur, argint şi bronz, 600 piese arheologice, soluţii şi ustensile pentru curăţat artefactele şi un detector de metale au fost ridicate în urma a 28 de percheziţii domiciliare, efectuate, ieri, de poliţişti, la locuinţele unor suspecţi de braconaj arheologic. Descinderile s-au petrecut pe raza judeţelor Hunedoara, Constanţa şi a municipiului Bucureşti.

Trafic intern şi internaţional de artefacte

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în acest caz sunt cercetate mai multe persoane suspectate că ar face parte dintr-o reţea foarte bine organizată, implicată în trafic intern şi internaţional cu bunuri arheologice sustrase din siturile arheologice din Munţii Orăştiei. Începând de ieri, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii din Hunedoara şi Constanţa au făcut 28 de percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor. Dintre acestea, două descinderi au fost realizate la Petroşani, nouă în Bucureşti şi 17 în Constanţa. „Au fost audiate nouă persoane, împotriva cărora s-a început urmărirea penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuarea unor detecţii sau săpături în siturile arheologice, furt şi tăinuire. Activităţile investigative continuă, în prezent, pe raza judeţelor Constanţa şi Hunedoara”, se arată într-un comunicat de presă, emis aseară de IGPR. „Din această grupare fac parte şi doi hunedoreni, din municipiul Petroşani, ale căror locuinţe au fost percheziţionate. Nici o persoană din acest dosar nu a fost până acum arestată”, a declarat procurorul Adina Velescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tânără spulberată de tren

O adolescentă, în vârstă de 17 ani, din Petroşani, a sfârşit, ieri, sub roţile unui tren. Se pare că minora...

Timiş, contestat de liberali

Ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat. Candidatura lui Nicolae Timiş (foto) a fost contestată de organizaţia judeţeană Hunedoara a...

La Ribiţa, e vremea investiţiilor

Se poate spune că la Ribiţa, primarul Ioan Faur (foto) încearcă să facă istorie. „Vreau ca peste ani, când voi...

Închide