EvenimentFlash

Hunedoreni arestaţi pentru trafic şi consum de droguri

Cristina Ghenea

În urma unor percheziţii efectuate în urmă cu câteva zile de către ofiţerii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (SCCOA) Hunedoara, 10 persoane au fost duse la sediul DIICOT din Deva, fiind acuzate de trafic de droguri de risc. Potrivit şefului SCCOA Hunedoara, subcomisarul Lucian Năboiu, traficanţii au introdus, în acest an, în ţară, din Spania, patru kilograme de haşiş.

Vindeau stupefiantele mai ieftin decât de obicei
Un număr de 12 locuinţe din Orăştie, Deva, Hunedoara, dar şi din staţiunea Geoagiu-Băi, au fost percheziţionate la sfârşitul săptămânii trecute. În urma acestor percheziţii, 12 persoane, dintre care trei bărbaţi din Geoagiu-Băi, şase din Orăştie şi unul din municipiul Hunedoara, dar şi doi puşcăriaşi din Penitenciarul Bârcea Mare, au ajuns în faţa procurorilor DIICOT. Ofiţerii au găsit şapte grame de canabis asupra a doi dintre traficanţi, precum şi 150 de grame de haşiş, destinate comercializării, care erau îngropate în pământ în apropierea Ştrandului din Geoagiu Băi.
„Gruparea a reuşit să introducă în ţară, în acest an, în jur de patru kilograme de haşiş. S-a stabilit că doar în cursul lunii iunie, au introdus în ţară două kilograme, prin punctul de trecere al frontierei Nădlac. Dealerii au ascuns drogurile prin bagaje şi intenţionau să le comercializeze în municipiul Orăştie”, a declarat şeful SCCOA Hunedoara, subcomisarul Lucian Năboiu. Acesta a mai adăugat că în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că datorită cantităţii mari de droguri de care traficanţii dispuneau, în această perioadă, în Orăştie, preţul gramului de haşiş a ajuns să scadă de la 50-60 lei, la 20 lei.
După audieri, trei dintre bărbaţii implicaţi în acest dosar, doi din Geoagiu şi unul din Orăştie, au fost arestaţi pentru consum şi trafic de droguri. Pentru alţi doi dealeri, care sunt fugiţi în străinătate, magistraţii au emis mandate de arestare, cei doi fiind căutaţi pentru a fi aduşi în ţară şi închişi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura