Hunedoreanul Avram Iancu în faţa unei noi provocări

Cunoscutul polisportiv din Petroşani, Avram Iancu (foto), din Petroşani, de profesie biblio­tecar, se va afla joi şi vineri în faţa unei noi provocări, el propunându-şi să străbată înot cei 70 de kilometri ai Braţului Sfântu Gheorghe, de pe Dunăre, fără să folosească un costum de neopren.
„Sfântul Gheorghe este cel mai vechi braţ, care transportă 22 la sută din volumul de apă al fluviului. Cea mai mare adâncime pe acest braţ este de 26 metri. Braţul a suferit transfor­mări prin tăierea unui număr de şase mean­dre, lungimea sa scurtându-se la 70 de km na­vigabili. Această distanţă o voi parcurge şi eu înot, în două zile (joi şi vineri, 8 şi 9 octombrie), fără costum de neopren, într-o temperatură a apei ce variază în jurul a 17-18 grade Celsius”, a declarat Avram Iancu.
Plecarea va fi joi dimineaţa din locul de bi­furcaţie al braţelor Sulina şi Sfântu Gheorghe, polisportivul din Petroşani menţionând, pe blogul său, că nu şi-a propus să stabilească vreo performanţă, ci doar doreşte să atragă atenţia asupra importanţei prieteniei între oameni.
„Am ales să înot acum deoarece polisportivul Ulise Galu organizează în acest weekend Delta Caiac Race, un eveniment deosebit ce-şi are cartierul general la Green Village, unde zeci de caiacişti se vor întâlni, întrece şi socializa. Este o oportunitate şi pentru mine de a-mi revedea prietenii caiacişti din toată ţara”, a notat Avram Iancu.
În cursa sa pe braţul Dunării, înotătorul din Petroşani va fi însoţit de doi caiacişti, medicul stomatolog Marc Neculai, din Bistriţa, şi ghidul turistic Călin Ene, din Sulina.
Bibliotecarul Avram Iancu este cunoscut pentru performanţele sale sportive. El a tra­versat înot Canalul Mânecii, în august 2016, iar în vara anului 2017 a înotat întreg cursul Du­nării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri. Pe lista reuşitelor este înscrisă şi traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile. De subliniat că toate aceste performanţe le-a realizat fără să poarte costum de neopren. (Sorin Blada, Agerpres)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare