Hunedoreanul Avram Iancu a ajuns la jumătatea cursei sale spre Istanbul

3 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Polisportivul hunedorean Avram Iancu (foto) a marcat împlinirea a 30 de zile de la debutul cursei sale înot de-a lungul coastelor Mării Negre, începută la Sulina şi prevăzută să se încheie la Istanbul.
Bibliotecarul din Petroşani a scris ieri, pe pagina sa de Facebook, că a reuşit să treacă de portul Varna (Bulgaria) şi că se află la jumătatea traseului stabilit, în lungime de 630 de kilometri.
Din cele 30 de zile, Avram Iancu a fost nevoit să rămână pe mal timp de cinci zile, în principal din cauza vremii nefavorabile şi a valurilor mari. În acest timp, sportivul a parcurs înot 345 de kilometri, dintre care 235 de kilometri pe teritoriul României, iar 110 kilometri pe cel al Bulgariei.
„Distanţa zilnică parcursă a fost de 11,5 km, raportată la 30 de zile, şi de 13,8 km, raportată la 25 de zile de înot efectiv. Sunt pe la jumătatea traseului“, a scris Avram Iancu pe pagina sa oficială de Facebook. El a mulţumit şi echipei sale de suport, care îl însoţeşte de pe mal sau pe mare, în caiac.
Avram Iancu a pornit înot, pe 2 septembrie, de la Sulina, propunându-şi să străbată un traseu de 630 de kilometri de-a lungul coastei Mării Negre, până la Istanbul. El şi-a început cursa din locul în care s-a aflat, anul trecut, la finalul celor 2.860 de kilometri pe care i-a parcurs înot, în vara lui 2017, pe întreg cursul Dunării.
Sportivul şi-a propus să încheie noul parcurs după aproximativ 45 de zile, în jurul datei de 17 octombrie, cursa fiind dedicată Anului Centenar al Marii Uniri.
„Doresc ca, de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şi pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic“, scria, la debutul cursei, pe site-ul său, Avram Iancu.
Polisportivul din Petroşani este cunoscut pentru performanţele sale la înot în ape libere. El a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, şi, în vara lui 2017,a parcurs traseul Fluviului Dunărea, de la izvoare la vărsarea în Marea Neagră. În ambele curse, el nu a folosit costum de neopren sau labe de înot. (Sorin Blada, AGERPRES)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un nou traseu de autobuze în Hunedoara

Pentru confortul călătorilor, în municipiul Hunedoara a fost înfiinţat un nou traseu (Linia 5) de transport public, care va funcţiona...

Turdaş: gunoiul a fost ridicat, dar datoriile au rămas

În timp ce unele comune nu dispun sau nu au dispus niciodată de serviciu de salubritate, singurele acţiuni de colectare...

Răchitova: reabilitări şi modernizări de drumuri

Rectificarea bugetară pe plus a lăsat administraţiei publice din Răchitova posibilitatea de a asfalta un drum comunal din satul Ciula...

Închide