Hunedoreanul Andrei Artean, decisiv pentru Poli Timişoara

1. Andrei Artean 23 august - pagina 11Ovidiu Mănăstire

Mijlocaşul de 23 de ani, originar din Hunedoara, a contribuit decisiv la primul succes al echipei ACS Poli Timişoara în acest sezon de Liga I, obţinut în faţa grupării CSU Craiova, scor 3-2. Artean (foto) a reuşit să înscrie de două ori din penalti, el având trei goluri în acest sezon după ce a punctat şi în Cupa Ligii, în meciul contra Viitorului Constanţa.

„Exilat“ în iarnă, s-a revanşat acum
Format la Centrul de Copii şi Juniori al Corvinului Hunedoara, Andrei Artean s-a remarcat ca fotbalist în Timişoara. Mijlocaşul defensiv a debutat ca senior la ACS Poli Timişoara, în sezonul 2012-2013, pe când echipa de pe Bega juca în Liga a II-a şi a obţinut promovarea în primul eşalon. În campionatul 2013-2014, Artean a evoluat pentru FC Caransebeş, cu care a promovat în Liga a II-a în dauna lui FC Hunedoara, iar din 2015 a revenit la ACS Poli Timişoara, făcându-şi debutul în Liga I. Îndepărtat în iarna lui 2016 de antrenorul Florin Marin, Bebe Artean a revenit în vara acestui an la Poli Timişoara după o jumătate de sezon sub culorile lui CSM Rm. Vâlcea. „Nu vreau să comentez acea plecare din iarnă. Îmi doresc doar să mă bucur de încrederea acordată şi să ofer în schimb prestaţii cât mai bune”, a spus mijlocaşul originar din Hunedoara după „dubla” reuşită în faţa echipei CSU Craiova.

„Mă bucur că am ajutat echipa să câştige!”
Victoria în faţa oltenilor oferă un imbold moral trupei alb-violete chiar dacă şansele de salvare de la retrogradare sunt mici, având în vedere că Poli a plecat în noul sezon cu un deficit de 14 puncte. „Victoria aceasta înseamnă foarte mult pentru noi. Suntem o echipă mică şi trebuie să muncim din toate puterile pentru fiecare succes. Ne bucurăm pentru că a venit după un eşec drastic pe teren propriu, peste care am reuşit să trecem. Este o victorie mai specială pentru mine, pentru că am marcat de două ori, mă bucur că am ajutat echipa să câştige”, a afirmat Artean, care este însă realist în privinţa salvării de la retrogradare a echipei sale. „Ne va fi foarte greu să ne salvăm de la retrogradare cu un handicap de 14 puncte. Noi sperăm să rămânem doar cu şase puncte în minus şi atunci şansele vor creşte considerabil”, a explicat mijlocaşul lui ACS Poli.

Suferă pentru fotbalul hunedorean
Chiar dacă nu a mai jucat pentru echipele hunedorene de la nivelul juniorilor, Artean nu este impasibil faţă de oraşul unde s-a format ca fotbalist, regretând situaţia în care a ajuns sportul rege în municipiul de pe Cerna. „Mă doare situaţia în care a ajuns fotbalul hunedorean. În fiecare an am sperat că echipa va promova în Liga a II-a şi iată că acum nu mai e echipă nici măcar în Liga a III-a. E dureros pentru un oraş ca Hunedoara, bun cunoscător al fotbalului şi care a dat mulţi fotbalişti de valoare, să ajungă în această stare”, a încheiat Andrei Artean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare