FRF dă liber la înscrierea în Liga a III-a, hunedorenele nu se înghesuie

2. Liga a III-a 23 august - pagina 11Ovidiu Mănăstire

Deşi până la debutul oficial al Ligii a III-a mai sunt 11 zile, Federaţia Română de Fotbal nu a stabilit seriile. Mai mult, forul de la Bucureşti a prelungit termenul de înscriere până azi, invitând orice echipă doritoare să evolueze în acest eşalon.

Să vină oricine, să fie la număr
Cu ceva mai mult de o săptămână înaintea startului oficial din Liga a III-a, seriile acestui eşalon nu sunt cunoscute. Din cauza numărului insuficient de echipe, FRF a prelungit termenul de înscriere până azi, la ora 17.00. În plus, federalii au lansat invitaţia pentru oricare din echipele doritoare să joace în acest eşalon, fapt ce denotă că barajul de promovare din luna iunie s-a jucat fără rost.
Hercules suferă la capitolul lot
Chiar dacă ar putea juca în sezonul viitor al Ligii a III-a, echipele din Liga a IV-a care s-au luptat în campionatul trecut pentru supremaţie nu iau în calcul această variantă. Înfrântă clar în barajul de promovare, jucat contra Ripensiei Timişoara, Hercules Lupeni va evolua tot în Liga a IV-a. „Deocamdată, nu avem un lot nici de Liga a IV-a. Am maximum opt jucători la antrenamente. Mulţi din jucătorii din sezonul trecut sunt plecaţi în străinătate, vor reveni în septembrie. Nu se pune problema să jucăm în Liga a III-a. În plus, Primăria Lupeni ne-a spus clar că nu ne susţine financiar. În asemenea condiţii, şi dacă am vrea, nu avem posibilitatea să evoluăm acolo”, a spus Dan Voicu, antrenorul campioanei sezonului trecut din Liga a IV-a.

Băiţa, tot în judeţ
Nici Şoimul Băiţa, ocupanta locului 3 în campionatul trecut al Ligii a IV-a, nu se gândeşte la eşalonul trei. „Nu vom juca în Liga a III-a, pentru că nu avem posibilităţi. Vom continua în Liga a IV-a, cu obiectiv locurile 1-5. Antrenor principal va fi Elek Szemely, varianta Ioan Pisoiu ieşind momentan din calcule. În iarnă, am putea relua discuţiile privind aducerea lui ca antrenor-jucător”, a spus Mirel Dubar, preşedintele clubului Şoimul Băiţa.
În condiţiile în care temenul limită de înscriere în Liga a III-a este astăzi, ora 17.00, este de aşteptat ca stabilirea seriilor şi a programului sezonului 2016-2017 să fie făcută joi, 25 august, cu doar nouă zile înaintea startului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare