Hunedoreancă stabilită în Franţa lăsată fără 2.000 de euro, prin metoda „Accidentul”

4 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Metoda prin care a fost lăsată o româncă stabilită în Franţa fără 2.000 de euro este deja bine cunoscută, respectiv metoda ”Accidentul”. Numai că, în acest caz escrocul şi-a rafinat-o puţin şi s-a folosit de mama victimei, o vârstnică de 72 de ani.

Pensionara din Deva se afla la Rîu de Mori, la locuinţa mamei sale, când a fost sunată de unul dintre escroci. Acesta s-a dat drept poliţist şi i-a spus că realizează un „sondaj” cu privire la persoanele ce locuiesc în străinătate, şi are nevoie de numele şi numărul de telefon al fiicei şi fiului ei, ambii domiciliaţi în Franţa. Bătrâna a refuzat iniţial, însă escrocul a ameninţat-o că o cheamă la sediu, la Deva, şi a cedat dându-i numerele de telefon cerute.
”Ulterior, femeia a fost contactată telefonic de altă fiică a sa, care locuieşte în municipiul Cluj-Napoca şi care i-a relatat faptul că sora sa, din Franţa, a fost apelată de o persoană necunoscută, care i-a spus că sora sa din Cluj-Napoca a suferit un accident rutier grav şi este transportată, cu un elicopter, la un spital din Bucureşti. Apelantul i-a solicitat femeii din Franţa 2.000 de euro pentru acoperirea serviciilor medicale ale surorii sale din Cluj-Napoca, iar aceasta a virat suma solicitată printr-un serviciu de transfer monetar, fără să verifice în prealabil informaţia cu privire la aşa-zisul accident în care ar fi fost implicată sora sa. Banii au fost retraşi din contul respectiv, la scurt timp după depunere”, a informat IPJ Hunedoara.
Poliţiştii încearcă să dea de urma escrocilor şi să recupereze prejudicul, dar au întocmit şi dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cupa BIG a liceelor, ediţia a XI-a

Aşa cum ne-a obişnuit de mai mulţi ani, Postul de Radio BIG FM Deva, care susţine activităţile sportive bazate pe...

Box. Sportivii hunedoreni participă la campionatele naţionale

Sportivii Cosmin Petre Gîrleanu (foto stânga) (categoria 52 kg) şi James Damian Chereji (foto dreapta) (categoria 63 kg) ambii componenţi...

Atleta Florentina Marincu-Iuşco, sportivul anului în judeţul Hunedoara

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) a comunicat clasamentele celor mai buni sportivi ai anului competiţional 2019, această ierarhie...

Închide