Hunedoreancă furată de 13.000 de lei, prin metoda „accidentul”

9 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Clej

Poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele indivizilor care au înşelat o hunedoreancă cu 13.000 de lei, prin mult folosita metodă „accidentul”.

Ieri, în jurul orei 04:10, Poliţia Municipiului Hunedoara a anunţată de o femeie de 63 de ani, din municipiu, că în jurul orei 02:50, a fost sunată pe telefonul fix, de către un bărbat. Acesta s-a prefăcut a fi fiul femeii şi i-a spus acesteia că a provocat un accident rutier grav, soldat cu două victime.
Apelantul a cerut femeii bani, deoarece are nevoie urgent pentru a salva vieţile celor două victime şi a spus că va trimite şoferul „avocatului” său, pentru a ridica suma de bani. Femeia a crezut toate acestea şi a înmânat 13.000 de lei unui bărbat necunoscut, care a venit la uşa apartamentului şi s-a recomandat ca fiind „şoferul avocatului” fiului său.
După ce a dat banii, hunedoreanca şi-a sunat fiul, care i-a explicat că a fost înşelată. Ca urmare, femeia a cerut ajutor poliţiştilor, care au început cercetările în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.
Tot ieri seară Poliţia Municipiului Hunedoara a mai fost sesizată de încă trei persoane că, prin acelaşi mod de operare, s-a încercat înşelarea acestora pentru obţinerea unei sume de bani necesare unor „intervenţii medicale urgente”.
Din fericire, în aceste trei cazuri, persoanele apelate au fost vigilente şi nu au dat curs solicitărilor, motiv pentru care comiterea infracţiunii de înşelăciune a rămas în faza de tentativă. În toate cazurile prezentate, poliţiştii au întocmit dosare penale şi efectuează cercetări în vederea identificării autorilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O asistentă medicală şi-a înjunghiat mortal fiul

Crima s-ar fi petrecut miercuri dimineaţă, însă autorităţile au fost alertate abia miercuri seara. Primele informaţii arată ca femeia suspectată...

Declaraţia afaceristului hunedorean la Înalta Curte în procesul „Gala Bute”. Gărdean o cam bagă în belea pe Elena Udrea!

Afaceristul hunedorean Adrian Gărdean (foto) a fost audiat ieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul „Gala...

Bulina neagră, 10.05.2018

Moise Ţală, tânăr din municipiul Vulcan Pentru că, împreună cu alţi doi indivizi, a participat la spargerea mai multor bancomate...

Închide