ActualitateFlashPolitica si administratie

Hunedoreanca Elena Lasconi, noul preşedinte al USR. Va candida și la preşedinţia României”

Primarul orașului Câmpulung, Elena Lasconi (foto), a câștigat alegerile interne din USR pentru funcția de președinte al partidului, cu 68 la sută dintre voturi.

Începe reconstrucția partidului
Lasconi a declarat că de astăzi începe re­construcţia USR şi vor lucra mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democraţiei din România.
„Le mulțumesc colegilor mei pentru în­cre­derea acordată prin vot. De astăzi reî­n­ce­pe reconstrucția USR-ului. De astăzi vom lucra mai uniți și mai determinați ca nicio­dată pentru că în joc este pierderea democrației din România”, a declarat Lasconi.
„Și poate nu întâmplător am câștigat aceste alegeri astăzi, de Ziua Drapelului. Sunt mândră că sunt româncă iar eu sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi. Și m-aș bucura ca în această seară să îl fluturăm cu toții în Piața Universității, la Iași, la Constanța, la Satu Mare și să ne bu­curăm împreună de victoria echi­pei naționale de fotbal la Cam­pio­natul European”, a mai spus Elena Lasconi.

Funcționează democrația
Noul preşedinte al USR a pre­cizat că îşi va depune can­di­da­tura pentru preşedinţia României. Lasconi a precizând că trebuie să o facă cel târziu joi pentru că sâmbătă, 29 iunie, va avea loc congresul USR.
„O să îmi depun candidatura, pentru că, după cum bine ştiţi, pe data de 29, sâmbătă, o să avem congres şi în USR funcţionează de­mo­craţia şi probabil că o să avem mai mulţi can­didaţi care vor dori să devină candidatul USR pentru func­ţia supremă în stat, iar eu îmi voi de­pune această can­didatură pentru sâmbătă. Trebuie să o fac cel târziu mâine (n.r.-azi) ”, a spus ea.
Întrebată dacă îşi va da demisia, dacă nu va reuşi să aibă majoritate în Biroul Naţional, Elena Lasconi a spus că ”va avea ma­jo­ri­tate”. Despre faptul că unii membri ai USR nu au votat deloc la aceste alegeri interne, Elena Lasconi a explicat că ”au trecut 16 zile de la alegeri, foarte din scurt”.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura