Hunedoara şi Deva vor avea staţii de epurare moderne

26 aprilie 2012 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Cristina Ghenea

Staţiile de epurare din Deva şi din Hunedoara vor fi reabilitate şi modernizate în cadrul unui proiect în valoare de peste 26 de milioane de euro. Potrivit reprezentanţilor ApaProd, lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul anului viitor.

Prin finanţare nerambursabilă

Lucrările presupun reconstruirea celor două staţii, astfel încât, acestea să corespundă cu cele mai înalte standarde de mediu. „Hunedoara şi Deva vor avea cele mai moderne staţii de epurare din judeţ. Acestea vor avea treaptă mecanică, biologică şi terţiară, ceea ce înseamnă că apa epurată se va încadra în normele de mediu, iar nămolul va avea o umiditate de maximum 36 la sută, astfel că va putea fi folosit în ardere, în cuptoarele de cogenerare, sau ca pământ de flori, ori în agricultură“, a declarat Victor Arion (foto), directorul general al SC ApaProd SA . Acesta a adăugat că lucrările vor fi executate în baza unei finanţări nerambursabile în valoare de 95.138.524,10 lei, adică, de peste 26 de milioane de euro, şi că organizarea de şantier este deja în plină desfăşurare, astfel că muncitorii se vor putea apuca de treabă curând.
Proiectul face parte dintr-un amplu program de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Hunedoara, pentru care operatorul regional de apă a obţinut fonduri de coeziune în valoare de peste 100 de milioane de euro.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ciobănică spune:

    Cum spuneam mai deunăzi…deja sunt varză, dacă mai funcționează jumătate din fiecare.

    Dar așa e când te lupți pentru aparențe.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Silvicultorii din judeţ plantează peste un milion de puieţi de arbori

Direcţia Silvică Hunedoara s-a confruntat în această primăvară, cu o suită de incendii de păduri. Anul trecut, au fost înregistrate...

Trei maşini implicate într-un accident rutier

Un bărbat de 48 de ani, din Hunedoara, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost rănit...

Cercetat pentru evaziune fiscală de peste 12 milioane de lei

Încă un patron din reşedinţa judeţului a fost prins de poliţişti, după ce, vreme de câţiva ani, a înşelat Statul,...

Închide